Urmărește în direct jubileul de platină al reginei Elisabeta

Jubileul de platină al Reginei Elisabeta este în plină desfășurare. Sărbătorile încep joi (2/6) și durează până duminică (5/6), cu drept de sărbătoare pentru subiectele, paradele, spectacolele și ceremoniile speciale.

Primul eveniment din program este spectacolul militar Trooping the Color. De altfel, parada are loc în fiecare a doua sâmbătă a lunii iunie, dar a ajuns devreme pentru a intra în petrecerea jubiliară. Sunt peste 1.500 de ofițeri și soldați. În plus, participă aproximativ 350 de cai din Divizia Gospodărie.

Urmărește live pe canalul regal:

Rubrica Claudiei Meireles metropoleleaduce și toate informațiile despre eveniment.

Descoperiți programul Jubileului de platină, sărbătoarea secolului reginei

În trăsuri, membrii familiei regale au părăsit Palatul Buckingham și au urmat The Mall Avenue. Doar prințesa Ana și prinții Charles și William călăresc călare.

0

Consultați cele mai importante momente

Copiii lui Kate Middleton – George, Charlotte și Louis – s-au alăturat pentru prima dată mamei lor Kate Middleton și Camilla Parker, soția Prințului Charles, în parada militară Trooping the Color. Copiii au făcut o demonstrație de drăguț și au furat spectacolul. Au apărut și cei mai mici nepoți ai Reginei, Louise Windsor, 18 ani, și James, 14 ani. Sunt copiii prințului Edward, cel mai mic al Elisabetei.

Înapoi în Marea Britanie, Meghan Markle a urmărit sărbătorile din prima zi a Jubileului de platină al Reginei cu o priveliște privilegiată – dar nu atât de mult. După ce au abdicat de la funcții regale britanice de rang înalt, ea și soțul ei, Prințul Harry, și-au pierdut dreptul de a se alătura monarhului pe balconul principal al Palatului Buckingham pentru sărbătorile monarhiei.

Astfel, Meghan și Harry au fost lăsați „în lateral”. Au urmărit parada militară Trooping the Color de pe balconul unei alte clădiri din Whitehall, la aproape o milă de fosta reședință a monarhului.

În timpul sărbătorilor, Regina a scris un mesaj cetățenilor britanici și le-a mulțumit pentru „binevoința” arătată de aceștia. „Știu că multe amintiri fericite vor fi create cu aceste ocazii festive. Rămân inspirat de bunăvoința care mi-a fost arătată și sper că zilele următoare vor fi o oportunitate de a reflecta la tot ceea ce s-a realizat în ultimii 70 de ani, în timp ce privim viitorul cu încredere și entuziasm.”

La ora 13.00 la Londra (9.00 în Brazilia), regina Elisabeta a apărut pe balconul castelului. Noaptea, peste 3.000 de faruri vor fi iluminate în Regatul Unit și în țările care alcătuiesc Commonwealth, ca o modalitate de a onora monarhul britanic.

Obțineți știri de la metropolele pe Telegrama ta și fii la curent cu toate! Doar accesați canalul: https://t.me/metropolesurgente.

Add Comment