Secvența cu titularii va face ca Palmeiras să rotească echipa în următoarele meciuri | palmieri

Uzura fizică va face ca Palmeiras să schimbe echipa în următoarele meciuri. Miercuri, echipa lui Abel Ferreira se confruntă cu Emelec, la ora 21 (GMT), în Ecuador, pentru Libertadores, după o succesiune de trei jocuri în opt zile cu deținătorii. Apoi, sâmbătă, rivala va fi Juazeirense-BA, pe Arena Barueri, pentru Copa do Brasil.

Opțiunea pentru o echipă cu mai multe rezerve a fost deja adoptată de Palmeiras în primele două runde ale turneului sud-american. Așa a învins Verdão pe Deportivo Táchira, în Venezuela, și pe Independiente Petrolero, la Allianz Parque, și așa va fi și săptămâna aceasta.

– Acesta este al treilea joc consecutiv pe care îl joacă această echipă și va trebui să mă schimb în meciul următor. Nu există nici o cale. Îmi place să îmi asum riscuri, dar există o limită. Înainte de Goiás, am jucat acasă cu Petrolero, am schimbat toată echipa și a dat un răspuns excelent – ​​a spus Abel, sâmbăta trecută.

Distribuția lui Palmeiras la Academia de Fotbal — Foto: César Greco/Agência Palmeiras

Prioritând Brasileirão, comisia tehnică i-a trimis pe principalii jucători pe teren în remizele cu Goiás (al 16-lea) și Flamengo (al 20-lea) și în victoria împotriva Corinthians (al 23-lea). Înainte, Verdão învinsese echipa boliviei în turneul sud-american cu doar trei deținători de la început (Weverton, Gustavo Gómez și Zé Rafael).

– Suntem, în competența noastră, din cunoștințele pe care le avem cu Nucleul Sănătate și Performanță, nutriționist și psiholog, încercând să găsim ceea ce credem că sunt cele mai bune soluții, dar fără certitudini. Să mergem la descoperire. Să încercăm să creăm aceste săptămâni curate. Un joc, două jocuri, trei jocuri, patru jocuri la rând, vine un moment când vor să se accidenteze. Nu vreau să te rănești, știi că cred în toată lumea. Încercăm să reușim asta – a explicat antrenorul Verdão.

Fără un înlocuitor imediat, Raphael Veiga a participat la ultimele zece jocuri de la Palmeiras – nouă titular și unul de pe bancă. Este aceeași secvență a lui Zé Rafael, care nu a fost păstrat în turul doi al Libertadores din cauza suspendării lui Jailson.

Dudu a jucat nouă din ultimele zece meciuri, aceeași cantitate a lui Gustavo Gómez, care a lipsit doar în această perioadă din cauza convocarii la naționala Paraguayanei.

Abel Ferreira în timpul antrenamentului Palmeiras la Academia de Fotbal — Foto: Cesar Greco

Cu o echipă mai scurtă în comparație cu anii precedenți, Verdão are mai multe opțiuni disponibile în sectorul ofensiv în acest moment. În apărare, de exemplu, Gómez sau Murilo vor fi aleși să facă echipă cu Kuscevic, întrucât Luan încă se recuperează după o accidentare musculară și nu mai este un alt fundaș disponibil. La mijloc, accidentarea lui Jailson îi lasă ca alternative pe Atuesta și Gabriel Menino, pe lângă tânărul Fabinho, de la echipa sub 20 de ani.

Sâmbăta trecută, Murilo a cedat locul lui Kuscevic în repriza secundă a derby-ului și s-a păstrat în câteva minute din repriza secundă a derby-ului.

După Brasileirão, Abel a avut o bază în teren cu: Weverton; Marcos Rocha, Gustavo Gómez, Murilo și Piquerez; Danilo, Zé Rafael și Raphael Veiga; Gabriel Veron, Dudu și Ron. Au fost doar două schimbări, Rafael Navarro a început împotriva lui Goiás în locul lui Rony și Gustavo Scarpa de la început împotriva Flamengo în locul lui Veron.

În Libertadores, baza echipei avea: Weverton; Mayke, Kuscevic, Gustavo Gómez și Jorge; Jailson, Atuesta (Zé Rafael) și Raphael Veiga (Breno Lopes); Wesley, Gabriel Veron (Dudu) și Rafael Navarro.

Echipa Palmeiras înainte de meciul împotriva Independiente Petrolero — Foto: Marcos Ribolli

Ceea ce poate întări și decizia de a schimba echipa în Ecuador este situația pașnică a Palmeiras în Grupa A. Verdão conduce cu șase puncte și 100% reușite, cu 12 goluri marcate și unul primit. Emelec este pe locul doi cu două puncte, urmat de Deportivo Táchira și Independiente Petrolero cu câte un punct. Logistica de călătorie, însă, a fost un motiv de alertă pentru delegație.

– Nu știu ce se va întâmpla. Pentru mine va fi o nouă descoperire. Nu știu dacă vor putea juca trei meciuri la rând, dacă vor ajunge patru, dacă voi avea accidentări sau nu. Nu știu. Am avut deja ocazia să vorbesc cu NSP pe care îl descoperim. Am spus deja că atunci când am câștigat Paulista, nu știu cum va fi echipa noastră într-o lună sau două. Eu tot spun, nu știu. Jucând așa, două în două jocuri, genul ăsta de călătorie… Nu e doar epuizare fizică, este și psihică – a declarat Abel sâmbăta trecută.

– Am plecat în Venezuela, ne-am oprit la Manaus, a trebuit să ne descarcăm bagajele, am trecut prin vamă, am stat acolo două ore. Este fizic și mental. Anul acesta va trebui să suportăm. Dar cine are ocazia să ridice pixul și să execute, să o facă. Sper ca antrenorii să vină împreună, alături de jucători. Nu trece de la opt la 80. Să-l punem la 40, echilibru, nici prea mult, nici prea puțin. Va fi bine pentru toată lumea, antrenori, jucători, voi (presă) și mai ales pentru fotbalul brazilian – a adăugat el.

După meciul de la Guayaquil, Palmeiras va avea două dintre cele trei jocuri rămase la Allianz Parque: Emelec (18 mai) și Deportivo Táchira, 24 mai. Meciul împotriva Independiente Petrolero, în Bolivia, va avea loc pe 3 mai.

Următorul meci pentru Campionatul Braziliei va fi abia pe 8 mai, împotriva lui Fluminense, la Allianz Parque.

Premiere Brasileirão banner — Foto: Reproducere

Să mergem brazilian! Cea mai mare ofertă de jocuri la un preț care oferă joc. Abonați-vă la Premiere!

THE podcast cu Palmeiras este disponibil pe următoarele platforme:

  • 🎧 Globoplay – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Spotify – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Google Podcasturi – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Apple Podcasturi – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Pocket Casts – faceți clic aici pentru a asculta!
  • ▶️ Apasă pe play!

+ Citiți mai multe știri despre Palmeiras

Add Comment