Școlile de samba pentru copii își încheie paradele în Sapucaí | Ziua Frunzișului


Școlile închid paradele în Sapucaí duminică (24)Tânia Rego

Publicat 24.04.2022 16:34 | Actualizat 24.04.2022 16:45

Rio – Școlile de samba pentru copii încheie duminică (24) paradele de carnaval în afara sezonului de la Sambadrom din Rio de Janeiro, cu porțile deschise la ora 15 și intrare gratuită în tribune. Evenimentul s-a deschis la ora 15.30, cu prezentarea Orchestrei Populare Manoel Couto, formată din 73 de muzicieni printre care copii și tineri, elevi din sistemul școlar public, care vor cânta tradițional sambas-enredo, clasice ale muzicii populare braziliene, pe lângă imnul minunatului oraș Rio de Janeiro.

Spectatorii se vor putea bucura și de alaiul de carnaval al copiilor, alcătuit din Regele Momo, regina, prințese și cuplul de maestru de ceremonii și purtător de steag.

Arleson Rezende, de la Associação das Escolas de Samba Mirins do Rio de Janeiro, a informat că, pentru a intra în Marquês de Sapucaí, este necesar să prezentați dovada vaccinării împotriva covid-19. Potrivit directorului Carnaval și Operațiuni al asociației, Alexandre Moraes, acesta este un moment mult așteptat de doi ani. „Copiii sunt euforici, încântați de posibilitatea de a juca cu sănătate și siguranță carnavalul de pe Samba Passarela”.

Prima școală care a defilat a fost Copiii încă existenți din Vila Kennedy, cu tema Making a Birthday Is Celebrating Life, and Today Is My Party Day. Școala vine cu 16 aripi și 600 de componente, pe lângă 120 de percuționiști care fac parte din tobe.

Ciep’s United Hearts va fi a doua asociație care va intra în Sambodrom, cântând povestea A trăi și a învăța să joci, care povestește istoria jocurilor de la începuturile omenirii până la olimpiadele moderne. Comitetul frontal al școlii este format din 12 membri care vor simula un joc de șah.

viata si speranta

Empire of the Future va spune The Peleja Curumim Against the Jurupari Monster. Scris de artistul carnavalist Raphael Ladeira, intriga evidențiază importanța vieții, a speranței și a fraternității pentru a învinge „monstrii” care apar, precum pandemia noului coronavirus. Culorile principale ale școlii sunt verde, alb, auriu și argintiu.

Apoi vine Pimpolhos da Grande Rio, de Duque de Caxias, Baixada Fluminense, cu intriga Olha, Que Linda a Quitandinha de Erê”. Treizeci de femei bahiene și 60 de dansatoare vor ajuta asociația să povestească spectatorilor despre petrecerea oferită lui Erês, entități care, în limba yoruba, pot reprezenta distracție și jocuri, în cazarma candomblé.

A cincea școală care a pus piciorul pe Passarela do Samba este Golfinhos do Rio de Janeiro. Acesta aduce intriga A Dolphins Invade the Northeast. Fondată la 15 noiembrie 2020, Golfinhos do Rio de Janeiro are galben și albastru pe steagul său și o are ca regina tobelor pe Ana Gabriela Teixeira de Carvalho.

Urmează culorile albastru și alb ale Herdeiros da Vila, cu intriga Você Semba Lá… Que Eu Sambo Cá! Cântecul liber al Angolei, de Rosa Magalhães și Alex Varela. Complotul vorbește despre tradiția și rezistența poporului angolez care a fost adus în Brazilia ca sclavi și aici a generat un amestec puternic de identități cu brazilienii.

Ucenicii de la Acadêmicos do Salgueiro sosesc pe bulevard la scurt timp după, aducând intriga Rio de Lá pra Cá, de Roberto Szaniecki, care îi lasă pe carioca să-și spună propria poveste. „Și Salgueiro răspunde cu un mesaj de speranță, chiar dacă trebuie să scape cu asta, ca cei de la Rio de Janeiro”. Compozitorii samba-enredo sunt Celso Trindade, Demá Chagas, Bala, Arizão, Guaracy și Quinzinho. Samba Rio de Lá pra Cá, de Salgueiro, a marcat o eră pe bulevard, în 1994.

Zi de nastere

Urmează apoi Filhos da Águia da Portela, cu tema É festa!, care sărbătorește 20 de ani de la înființarea asociației, prin paradele deja prezentate și care de asemenea, într-un mod ludic, arată importanța serbărilor culturale, religioase. , pentru dansul și pentru alte manifestări care există de la nord la sudul Braziliei, cu toată bogăția și culoarea.

Infantes do Lins va prezenta intriga Nosso Valores em Contos e Fábulas, prin care școala dorește să spună o serie întreagă de provocări care vizează comunitățile care îmbrățișează asociația, fie că sunt interne sau externe cartierului în care este inserată, arătând beneficii aduse de valorile morale și etice, pentru copii, tineri și adolescenți, și subliniind apariția școlilor junioare ca recreative și socioculturale și nu ca școli de companie de samba. În școlile primare, părtinirea este culturală, spun organizatorii.

Marlene Povão, Beats the Beautiful Heart of this New Generation este intriga Nova Geração da Estácio de Sá, care aduce un omagiu cântăreței de samba Marlene Povão, în vârstă de 82 de ani, care este un comunicator oficial și o referință pentru Estácio, cunoscut și recunoscut de întreaga comunitate Morro. din San Carlos. Fiica lui Iansã și Xangô, adorând copiii din pământ și spațiu, Marlene Povão este considerată o figură izbitoare în samba.

Curtea din spate

A unsprezecea școală de copil care a defilat este Mangueira do Amanhã, cu tema Mulțumiri de la Fundo do Nosso Quintal. „Mangueira do Amanhã se îmbarcă cu clopoțel de mână, banjo, tamburin, tamburin și chitară pe platforma Estação Primeira în cartierul Olaria pentru a sărbători cea de-a 45-a aniversare a Fundo de Quintal! În această scurtă excursie între cele două curți unde s-au născut nu doar arborii de tamarin și mango, ci cele mai mari nume din samba, alto party și pagode”, spune autorul intrigii, Bruno Faria. Călătoria se bazează pe melodiile și versurile care fac parte din cultura națională „și, în principal, din istoria muzicii populare braziliene!”.

Estrelinha da Mocidade are ca temă Sărbătoarea Divinului, care are loc la șapte săptămâni după Duminica Paștelui, în ziua Rusaliilor, pentru a comemora pogorârea Duhului Sfânt asupra celor 12 apostoli. Acest festival tradițional de folclor brazilian este un amestec de manifestări religioase și profane, adică fără caracter sacru. Intriga relatează originea Festivei do Divino, în Portugalia, în secolul al XIV-lea, până în prezent, amintindu-se de sărbătorile din toată Brazilia, în special de cele din Maranhão, Pirenópolis, în Goiás, și Paraty, în Rio de Janeiro. din ianuarie. Samba Festa do Divino a fost interpretată de Mocidade Independente de Padre Miguel, în carnavalul din 1974.

Penultimul care a defilat la Marquês de Sapucaí, Petizes da Penha aduce povestea Once upon a time… Mais Uma Vez… Outra Vez, de Dy Fernandes. Puterea pădurii și folclorul popular vor fi cântate de Petizes da Penha. Cei 80 de membri ai tobelor școlii vin îmbrăcați în marinar, reprezentând Marujada de Parintins, în Pará, care este trupa oficială a lui Caprichoso, Boi-Bumbá care dispută Festivalul Folcloric de Parintins, în Amazonas.

Încheind paradele, Miúda da Cabuçu vine să povestească Influența africană în Carnavalul Carioca. Scrisă de Paulo César Alves, intriga vorbește despre costumele orixásului, cu culorile lor exuberante și veșmintele care au influențat realizarea de costume pentru femeile bahiene și diferite aripi ale școlilor de samba. Mâncărurile servite la evenimentele de samba precum feijoada și Bahian angu nu au fost uitate, pe lângă decorațiunile africane, inclusiv bucăți, mărgele, coliere și diverse alte materiale.

.

Add Comment