Sărbători iulie: consultați 15 tururi de făcut cu copii în SP – 30.06.2022 – Copii

Vinerea aceasta, 1, nu aduce doar schimbarea lunii, ci începe un maraton. Centrele comerciale, muzeele, parcuri, teatrele și alte spații culturale din São Paulo vor începe 31 de zile de evenimente pentru ca copiii să se bucure de vacanțele școlare, cu activități și programe pentru toate vârstele și toate buzunarele.

Printre punctele de atracție se numără Muzeul Fotbalului, care prezintă proiectul „Com a Bola Toda”, în care se pot afla despre diferite sporturi care folosesc mingi. Un alt eveniment este Festivalul de Învățare, care are 350 de activități repartizate în cele 40 de unități din Sesc São Paulo.

Iată o selecție de 15 plimbări de făcut cu copiii în vacanța din iulie.

Prieteni Anime
Evenimentul de trei zile dedicat culturii pop japoneze include concerte, conversații și concursuri de cosplay. Una dintre prezentări este cea a grupului k-pop One N ‘Only, duminică (10), de la ora 18:30. Grupul japonez a cucerit publicul brazilian dansând pe mai multe hituri muzicale braziliene pe TikTok, precum „Senta com Amor”, de MC Kevinho și Zé Felipe, și „Recairei”, de Barões da Pisadinha.

Pavilionul Anhembi – Av. Olavo Fontoura, 1209, Santana, regiunea de nord, Instagram @animefriends. vineri. (8), de la 12:00 la 20:00, sâmb. (9) și Soare. (10), de la 11:00 la 20:00. De la 110 BRL pe zi în animefriends.com.br. 13 ani


CCBB
În fiecare sâmbătă din iulie, Centro Cultural Banco do Brasil promovează un tur de teatru, cu actori care interpretează locuitorii din São Paulo din secolul al XIX-lea – un vânzător de fructe, un arhitect, un fotograf și muzicieni de cor, care ghidează vizitatorii prin facilitățile muzeului și spun povești despre centrul orașului São Paulo.

R. Álvares Penteado, 112, Centro, tel. (11) 4297-0600, ccbb.com.br. Sâmbătă.. de la 2 la 31/7, la ora 11. Gratuit


Egiptul antic în orașul Soare
După ce a vizitat Instituto Baccarelli, din Heliópolis, expoziția „Egiptul Antic în Orașul Soarelui”, cu imagini cu monumente, sculpturi și peisaje, migrează în iulie la Escola Concept, în Jardim Paulista. Pe lângă faptul că vor vedea lucrările, vizitatorii vor putea să sapă obiecte ca și cum ar fi arheolog, să observe replici ale mumiilor în interiorul sicrielor egiptene, să intre în morminte și să interacționeze virtual cu un sfinx. Expoziția adăpostește lucrări din colecția Masp și MAE, muzeul de arheologie USP.

Scoala de concept – Av. Nove de Julho, 5520, Jardim Paulista, regiunea vest, tel. (11) 96498-3247. Lun. până vineri, de la 9:00 la 15:00; Sâmbătă, de la 9:00 până la ora 12 De la 7/8 la 7/8. Gratuit


Festivalul Învățării
Cea de-a cincea ediție a Festivalului de Învățare, numită Festa!, va împărtăși peste 350 de activități între cele 40 de unități ale Sesc — inclusiv cursuri, ateliere, întâlniri de creare de jocuri și cercuri de conversație. La Sesc Belenzinho se desfășoară cursul „Xylographic Deck”, în care participanții vor putea crea un joc de cărți din elaborarea și producerea de cărți folosind tehnici de gravură în lemn. La unitatea Interlagos, grupul Cidade Invertida oferă cursul „Fotografie analogică”, cu producție de imagini alb-negru, inclusiv o producție fotografică.

Adrese de programare și site-uri web sescsp.org.br/festa. De la 9 la 17/7. Gratuit


Salut Park
Vineri, 1, rețeaua de parcuri multimedia își deschide prima unitate în Brazilia, la Shopping SP Market, unde sunt aproximativ 20 de atracții interactive care combină jocurile cu proiecțiile și alte tehnologii imersive. Printre exemple se numără Digital Painter, un fel de carte de colorat gigantică, dar digitală, și Living Figures, în care copiii își pot vedea desenele prind viață pe un panou interactiv. Activitățile au diferite teme care se schimbă în fiecare sezon.

Shopping SP Market – Av. al Națiunilor Unite, 22.540, Jurubatuba, regiunea sud, tel. (11) 5682-3666, Instagram @hellopark.sp. De la 69 R$, cu o sesiune de 2h30


Liga animalelor de companie
Premieră la Teatrul Frei Caneca musicalul „A Liga dos Pets”, după benzile desenate ale Monica’s Gang. În ea, Mônica, Floquinho, Mingau, Chovinista și Bidu au o misiune: să-și găsească proprietarii — în acest caz, Mônica, Cebolinha, Magali, Cascão, Milena și Franjinha, care au dispărut din cartierul Limoeiro.

Teatrul Frei Caneca -r. Frei Caneca, 569, Consolação, regiune centrală, tel. (11) 3472-2230. joi. și vineri, la ora 15; sat. și duminica, la 11:00 și la 15:00. De la 16/07 la 07/08. De la 35 R$, la uhuu.com


Muzeul Imaginației
Pe parcursul lunii iulie, spațiul a programat cinci expoziții interactive: „ImaginEinstein”, care prezintă universul prin fizică; „Volta ao Mundo”, cu modele construite cu blocuri de construcție; „Mondrian”, care amestecă arta și jocul; „Climbing the World”, în care se poate escalada pe pereți; și „Spațiul de matematică”, care transformă opere de artă în calcule.

R. Ricardo Cavatton, 251, Lapa de Baixo, regiunea vest, museumdaimaginacao.com.br. De la 70 BRL


Muzeul Limbii Portugheze
Renovat și redeschis în urmă cu un an, Muzeul Limbii Portugheze promovează o serie de ateliere gratuite în zilele de sâmbătă, care includ, de exemplu, activități de scriere, citire și construire a narațiunii. Duminică, atracția „Special Families Station: Tales about Unknown Islands” aduce povestitori care abordează subiecte precum visele, distopiile, visele cu ochii deschiși și imaginația.

piesa da Luz, s/nº, regiune centrală, museumdalinguaportuguesa.org.br. Ateliere gratuite sâmbăta la ora 14; „Special Family Station”, gratuit, pe Sun. la ora 14. Intrarea la muzeu: R$ 20, gratuit sâmbăta


Muzeul Fotbalului
În weekend, spațiul va promova proiectul „Com a Bola Toda”, care are activități pe bazele fotbalului de teren, fotbal în cinci, precum și alte sporturi care folosesc mingea, precum baschetul, voleiul, rugby-ul. si handbal. Evenimentele sunt însoțite de o echipă tehnică de educatori fizici și monitori și nu au o vârstă minimă.

Praça Charles Miller, s/nº, Pacaembu, regiunea vest, museumdofutebol.org.br. Ateliere sâmbătă și duminică, de la 10:00 la 14:30, în perioada 2-24 iulie. Activități gratuite. Intrare la muzeu: 20 R$, gratuit marți


Muzeul Evreiesc din Sao Paulo
Instituția a pregătit trei activități pentru expoziția „Botannica Tirannica”, despre nume de plante care au fost botezate în mod misogin și rasist. Printre activități se numără „Dark Camera”, care are invenția din secolul al XIX-lea care a dat naștere camerei. În cadrul atelierului, vizitatorii vor afla cum se face fotografia.

R. Martinho Prado, 128, Bela Vista, regiune centrală, museumjudaicosp.org.br. Activitate miercurea la 14.00 și vineri la 11.30. Intrarea in muzeu: 20 BRL


Parcul Villa Lobos
Ediția specială a proiectului Familie în Parc duce atracții precum gonflabile gigant în zona verde și se desfășoară pe tot parcursul lunii iulie, în fiecare zi. Printre punctele de atracție este Trambulina Bungee, unde copiii se pot aventura în acrobații.

Av. Prof. Fonseca Rodrigues, 1025, Alto de Pinheiros, regiunea vest, tel. (11) 2683-6302. De la 2 la 31/7, de la 10 la 18. De la 8 R$, la familianoparque.com.br


Pixar în concert
Este una dintre cele mai așteptate atracții ale lunii iulie. În acest spectacol, coloane sonore din animații precum „Finding Nemo”, „The Incredibles”, „Ratatouille”, „Wall-E”, „Up – Altas Aventuras” și „Viva – A Vida É Uma Festa” sunt redate de Villa. Orchestra simfonica. -Lupi si imagini sincronizate ale celor lungi. Vor fi redate melodii din 15 filme de studio.

Teatrul Alfa – R. Bento Branco de Andrade Filho, 722, Jardim Dom Bosco, regiunea sud, Teatroalfa.com.br. sat. și duminica, la 11:00, 15:30 și 19:30. De la 9 la 17/7. De la 50 BRL


Planetar
Pentru cei care vor să vadă cerul într-un mod diferit, emisiunea „Proiect științific” prezintă povestea a două personaje extraterestre care tocmai au câștigat un premiu pentru un proiect științific despre Sistemul Solar. Sesiunea va fi difuzată duminică (3), la ora 11.00. O altă prezentare stelară este „De la Pământ la Univers”, care va fi proiectată pe acoperișul planetariului, prezentând o călătorie prin spațiu. Expoziția are loc vineri (1), la orele 13.00, 15.00 și 17.00; tot sâmbăta (2), la 13, 15 și 17; iar duminică (3), la 13, 15 și 17. Site-ul va avea programare pe tot parcursul lunii.

Parcul Ibirapuera – Av. Pedro Álvares Cabral, s/nº, poarta 10, planetario.urbiapass.com.br. R$ 30


Experiență MIS
Mai este timp pentru a vedea expoziția „Portinari for All”, care a fost prelungită până pe 31 iulie și reunește peste 150 de lucrări ale artistului — dar toate reproduse cu resurse tehnologice și interactive, niciuna reală. Muzeul oferă copiilor și „Quintal do Portinari”, cu instalații interactive și pline de resurse tehnologice pentru a propune jocuri.

R. Cenno Sbrighi, 250, Água Branca, regiunea vest, mis-sp.org.br. „Portinari pentru toți”: De la 30 R$; gratuit marți; „Curtea din spate a lui Portinari”: 45 BRL


Teatrul UOL
În fiecare zi a lunii iulie, Teatro UOL va prezenta cea de-a 35-a ediție a tradiționalului Festival de Sărbători, care în acest an cuprinde opt piese. Unul dintre ele este „Sonhos, o Musical dos Clássicos”, luni. Pe scenă mai sunt „Mozart Moments”, marți, „Sonho de Artista”, miercurea, și „Cenuşăreasa”, joia. În weekend, au loc trei sesiuni în timpul zilei: „Micul Prinț”, „Cerurile și poveștile lor” și „Piratas do Caramba”. Cine deschide seria prezentărilor este „Sinbad, o Navegante”, care va avea sesiuni în fiecare vineri, începând din această zi 1, la ora 16.

Teatrul UOL – Shopping Pátio Higienópolis, Av. Higienópolis, 618, regiunea centrală, Teatrouol.com.br. În fiecare zi de la 1 până la 31/7. De la 60 BRL

.

Add Comment