Proiectul Endrick: punctele care explică succesul de la Palmeiras | palmieri

Endrick nici nu a împlinit încă 16 ani, dar este deja marele nume de la baza lui Palmeiras și unul dintre cei mai vorbiți sportivi din lume despre antrenament.

Cu fapte remarcabile, băiatul își va împlini ziua de naștere pe 21 iulie și, în sfârșit, va semna primul său contract profesionist. Bazele acordului cu amendă de până la 60 de milioane de euro (307,8 milioane R$) sunt deja definite.

Endrick și părinții săi cu Leila Pereira, președintele Palmeiras — Foto: Reproducere / Palmeiras Twitter

Campion, golgheter pentru Palmeiras și cel mai bun jucător în câștigarea ultimei Copa São Paulo la vârsta de 15 ani, Endrick merge dincolo de talent pentru a termina.

– Marea diferență este mentalitatea lui, de când avea 10, 11 ani. Nu a existat niciodată nicio îndoială că el a fost protagonistul – a rezumat João Paulo Sampaio, coordonatorul bazei din Verdão.

Apropo de asta, uite ce a făcut deja…

Golul Palmeiras! După ce lovește și lovește, Endrick lovește jumătate de bicicletă în unghi

Pentru a deveni un jucător de această importanță la o vârstă atât de fragedă, bijuteria lui Palmeiras este unul dintre rarele cazuri în care toate capetele converg: clubul devenit o putere în formație, un staff rar pentru sportivii de bază, genetica privilegiată. , o maturitate care impresionează la un copil – pe lângă, desigur, multă tehnică.

Endrick a vorbit deja despre șansa în profesioniști

Endrick arată concentrarea pe bază, dar proiectează un viitor la Palmeiras: "Dacă Abel mă sună, sper să cuceresc inimile mulțimii"

Endrick arată concentrarea pe bază, dar proiectează un viitor la Palmeiras: „Dacă mă sună Abel, sper să cuceresc inimile fanilor”

Promovat la sub 20 de ani, Endrick a îmbrăcat tricoul cu numărul 9 la Copinha, competiție pe care Palmeiras nu o câștigase niciodată. La 15 ani, s-a confruntat cu jucători cu până la cinci ani mai mari și nu a primit: șase goluri în șapte meciuri, premii și chiar un gol grozav care a atras atenția FIFA.

Una dintre explicațiile pentru performanța remarcabilă în ciuda diferenței de vârstă este genetică. De obicei, un băiat atinge viteza maximă de creștere la vârsta de 14 ani. Endrick, la 12 ani, avea deja niveluri de forță și viteză mult înaintea celorlalți.

Vezi cele mai bune piese ale lui Endrick, ales starul Copinhai

Vezi cele mai bune piese ale lui Endrick, ales starul Copinhai

– Acest stagiu, asociat cu calitățile tehnice, l-a făcut să fie promovat la provocări mai mari și promovarea categoriilor – a spus Vinícius Ponzio, fiziolog la Palmeiras.

Endrick câștigă marcajul în timpul meciului lui Palmeiras din Copa São Paulo – Foto: Fabio Menotti

La potențiali jucători precum Endrick, Palmeiras lucrează dincolo de rutina categoriei pentru a-i pregăti gândindu-se la sosirea la profesionist.

Principala îngrijire este fizică. Într-un profil ca cel al băiatului, cu un stil de joc de multă viteză și explozie, crește riscul de accidentări musculare. Iar munca preventivă cu pregătire fizică este o parte importantă a rutinei tale.

– Endrick ar fi acest jucător în orice împrejurare, cel mai mult care se poate face astfel este să-l pun într-un mediu de fericire pentru a face tot posibilul. El știe cum este să ai dificultăți în viață. Știe ce trebuie să facă pentru a ajunge la acest vis, a mâncat mereu foarte bine, a dormit devreme. Jucând puțin, a fost întotdeauna o persoană foarte concentrată. Starea lui de familie face o mare diferență – a explicat Alemão, primul său antrenor la Palmeiras.

Pe lângă rutina zilnică de la Palmeiras CT, fie în Guarulhos (SP), fie la Academia de Fotbal, Verdão îi duce pe băieți la locuri de muncă speciale la o clinică sportivă parteneră, iar personalul privat al lui Endrick are și profesioniști din domeniul sănătății.

Endrick: 15 ani cu fotbal și o rutină de adult

Endrick: 15 ani cu fotbal și o rutină de adult

Endrick are la dispoziție întreaga structură a Palmeiras, dar lucrează în continuare cu o echipă dincolo de club. De la vârsta de 16 ani, va fi condus de Agenția TFM, care se ocupă de carierele unor sportivi precum Vinicius Júnior, de la Real Madrid și naționala Braziliei.

Pe langa firma care se va ocupa de urmatorii sai pasi in fotbal, staff-ul baiatului mai are:

  • Zona de sanatate: un nutritionist, un kinetoterapeut si o firma de formare complementara;
  • Financiar: o firmă de contabilitate și o firmă de administrare a activelor;
  • Marketing și comunicare: o agenție de publicitate pentru oferte individuale de sponsorizare și o agenție de presă individuală contractată;
  • Dreapta: o firmă de avocatură care consiliază sportivul și familia acestuia.

Endrick a semnat deja un contract de sponsorizare la vârsta de 15 ani — Foto: Felipe Zito

După Copinha, Palmeiras hotărâse ca Endrick să rămână în echipa sub 20 de ani. Însă când echipa de tineret nu avea un joc, atacantul însuși l-a sunat pe João Paulo Sampaio, coordonatorul bazei, cerând să revină la sub-17 și să joace meciurile Copa do Brasil, împotriva lui Atlético-MG.

– Duminică telefonul meu sună la 22:30. Era Endrick, care întreba dacă a ieșit programul brazilianului. Am spus nu. „Păi, lasă-mă să joc la sub-17”. El este sigur? “Avea”. Am spus că voi lua autobuzul cu grupul luni, a fost de acord – și-a amintit João Paulo.

A coborât la sub 17 ani și ghici ce…

Revizuiește golul lui Endrick pentru Palmeiras împotriva lui Atlético-MG

Revizuiește golul lui Endrick pentru Palmeiras împotriva lui Atlético-MG

– Când ai un puști așa, care se antrenează la nivel profesionist și îmi cere să joc la sub-17 pentru că nu e joc la sub-20… Nu i-am întrebat nimic antrenorului, pentru că am câștigat nu-i elimina foamea. Pentru mine, el este tipul care vrea să fie așa, căruia îi va fi mereu foame, care nu se va mulțumi cu mai puțin. Este al lui”, a continuat coordonatorul.

Următorul (și cel mai mare) pas

După Copinha, Endrick a câștigat turneul de la Montaigu, din Franța, cu echipa U-17. De la împlinirea a 16 ani, va semna noul contract și va fi eliberat pentru a juca profesionist.

Cel mai bun marcator și cel mai bun jucător, Endrick face ecou realizărilor din Turneul Montaigu

Cel mai bun marcator și cel mai bun jucător, Endrick face ecou realizărilor din Turneul Montaigu

Antrenorul Abel Ferreira, la începutul anului, și-a reținut entuziasmul și i-a recomandat băiatului să meargă la Disney după Copinha.

Pe lângă competițiile sub 17 și 20 de ani, Palmeiras este îngrijorat să-l lase pe Endrick condiționat să reziste maratonului de jocuri când ajunge la profesionist. Toate datele dvs. sunt deja cu Nucleul Sănătate și Performanță. Iar pentru el, nu mai rămâne decât să sune șeful.

– Dacă pe 21 iulie urc la profesionist, pot juca jocuri, pot câștiga inimile fanilor, Abel și colegilor profesioniști – a spus băiatul.

O podcast cu Palmeiras este disponibil pe următoarele platforme:

  • 🎧 Globoplay – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Spotify – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Google Podcasturi – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Apple Podcasturi – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Pocket Casts – faceți clic aici pentru a asculta!
  • ▶️ Apasă pe play!

+ Citiți mai multe știri despre Palmeiras

Add Comment