Polonia reacționează și se întoarce împotriva Țării Galilor

Deja calificată la Cupa Mondială din Qatar, Polonia a învins Țara Galilor cu 2-1 miercuri (1), la Wroclaw, în joc valabil pentru deschiderea Ligii Naţiunilor. Golurile au venit în repriza secundă, cu Jonathan Williams, pentru Țara Galilor, și jakub Kaminski și Swiderski spre Polonia.

Cu capul pe ciocnirea de weekend dintre învingătoarea Scoției și Ucrainei, care merită un loc la Cupa Mondială din Qatar, antrenorul Robert Page a cruțat mai mulți titulari, printre care și marele star galez Gareth Bale. In timp ce Michniewicz, care a preluat selecția după ce Paulo Sousa a părăsit Flamengo, a optat pentru forță maximă.

Meciul a început cald, fără șanse mari pentru niciuna dintre echipe. Golurile au venit abia în etapa a doua, cu antrenorul Michniewicz, din Polonia, a promovat înlocuiri bune, care au schimbat designul jocului, după ce Țara Galilor a deschis scorul.

Cu rezultatul, Polonia a adăugat primele trei puncte și a preluat conducerea în grupa D, care mai are Belgia și Olanda. Cele două echipe se confruntă și astăzi. Doar primii doi din Ligii Națiunilor avansează în runda următoare în Liga A, în timp ce cei doi de jos sunt retrogradați în Liga B.

următoarele jocuri

Polonia revine pe teren miercurea viitoare (8), tot pentru Liga Națiunilor, împotriva Olandei. Următorul meci pentru Țara Galilor este duminică (5), împotriva învingătoarei Scoției și Ucrainei, într-un joc care merită un loc la Cupa Mondială din Qatar.

Lewandowski

01.06.22 – Robert Lewandowski, din Polonia, regretă un gol ratat în timpul unui meci cu Țara Galilor, în Liga Națiunilor

Imagine: Martin Rose/Getty Images

Fără Gareth Bale, care a fost cruțat de antrenorul Robert Page, pentru simula împotriva învingătoarei Scoției și Ucrainei, lumina reflectoarelor a revenit exclusiv polonezului Robert Lewandowski. Atacantul central, care a anunțat săptămâna aceasta că nu vrea să rămână la Bayern Munchen, a participat la aproape toate mișcările ofensive ale Poloniei în prima repriză, dar a avut doar o șansă de gol oprită în apărarea bună a portarului Ward. .

Lewandowski a mai avut o ocazie în minutul 12, dar a lovit pe lângă poartă. Atacatorul a fost însă prins în poziție de ofsaid.

În a doua repriză, marele nume al Poloniei a participat efectiv la golul de întoarcere al echipei Michniewicz, Lewa a primit din stânga și a lovit cu piciorul, în lovitură, mingea a fost lăsată la Swiderski, care a primit șutul și a întors jocul.

Prima repriză caldă și cu puține șanse

01.06.22 - Robert Lewandowski, din Polonia, dispută mingea cu Matthew Smith, din Țara Galilor.  - Martin Rose/Getty Images - Martin Rose/Getty Images

01.06.22 – Robert Lewandowski, din Polonia, dispută mingea cu Matthew Smith, din Țara Galilor.

Imagine: Martin Rose/Getty Images

Meciul a început echilibrat și birocratic, fără ca nicio echipă să creeze ocazii eficiente. În primele zece minute, un singur atac pentru fiecare parte. Polonia a încercat în minutul al treilea, cu o lovitură de cap cu Zielinski, care a pasat din stânga portarului Ward. Țara Galilor a avut nevoie de șapte minute pentru a răspunde cu un șut de la Levvit din afara zonei. Grabara a apărat în două reprize.

În minutul 20, vedeta Lewandowski aproape că deschide scorul cu un gol grozav. După ce a dominat pe stânga și a tras, lăsând marcajele în urmă, tricoul 9 a invadat zona și a terminat jos la marea apărare a portarului Ward.

Pe parcursul primei reprize, însă, echipa galeză a dat dovadă de mai multă eficacitate și a adus emoție în meci, în minutul 25. Burns a primit o centrare la jumătatea înălțimii la marginea zonei și a șutat cu un șut pentru prima dată. Mingea a deviat asupra lui Goralski și a trecut peste linia de bază. La scurt timp, James a luat mingea pe stânga, a invadat zona și a lovit cu piciorul jos. Mingea a trecut, luând vopsea de pe bara transversală a lui Grabara.

În minutul 39, Polonia a mai avut o șansă de a deschide scorul, dar Bulska a rupt în fața lui Ward după centrarea lui Puchacz din stânga.

Repriza a doua – Polonia reacționează bine după golul galez

Antrenorul Robert Page a făcut trei schimbări pentru a doua repriză, schimbându-și cei doi atacanți și scoțându-l pe portarul Ward pentru repriza lui Hennessey. Matondo, care a intrat în locul lui Daniel James, a dat dovadă de serviciu după doar trei minute. A primit-o pe dreapta, a invadat zona și a terminat în centrare, obligându-l pe Grabara să devieze cu picioarele.

Țara Galilor, care s-a descurcat mai bine în meci, a fost recompensată în minutul șase cu un gol al lui Jonathan Williams. Tricoul 18 a primit-o la intrarea în zonă și a lovit puternic din dreapta. Mingea a sărit în continuare, înșelându-l pe portarul polonez, și s-a oprit doar în fundul fileului.

Golul galez l-a obligat pe antrenorul Michniewicz să facă schimbări. L-a luat pe Klich în locul mijlocașului Zurkowski și l-a prezentat pe Jakub Kaminski în locul mijlocașului Goralski.

Schimbările au dat roade. Kaminski a egalat după o joacă bună și centrarea lui Puchacz din stânga. Atacantul a dominat frumos înainte de a lovi fără șansă pentru portarul Hennessey. În minutul 39, Lewandowski a primit o pasă de la Kaminski în interiorul suprafeței, care a intrat și el în repriza secundă, și a primit șutul. Mingea a deviat asupra a doi fundași galezi și a plecat pentru Swiderski, care a luat-o bine de la portar și a răsturnat jocul.

FIȘA CU DATE

Polonia v Țara Galilor – Nations League

Loc: Stadionul Municipal Wroclaw, Polonia
Arbitru: Rade Obrenovic (SVN)
Asistenți: Grega Kordez și Aleksandar Kasapovic (SVN)
cartonașe galbene: Morrell (Țara Galilor); Bereszynski (Polonia)
obiective: Jonathan Williams, din Țara Galilor, la 6 min din Q2; jakub Kaminski, din Polonia, la 26 min din Q2, Swiderski, din Polonia, la 39 min al 2-lea T.

Polonia
Grabara, Bereszynski, Glik, Bednarek, Puchacz (Swiderski), Krychowiak (Grosicki), Klich (Zurkowski), Goralski (Kaminski), Zielinski, Buksa (Zalewski), Lewandowski. Antrenor: Michniewicz

Țara Galilor
Ward (Hennessey), Gunter, Mepham, Norrington-Davies, Smith, Morrell, Levitt, Burns (Neco Williams), Jonathan Williams (Thomas), Daniel James (Matondo), Moore (Harris). Antrenor: Robert Page

Add Comment