Piledriver vizează revanșa cu Zhang sau Jedrzejczyk în schimbul paielor: „Eu sunt regina aici” | luptă

Jessica Bate-Estaca a învins-o pe Amanda Lemos într-un mod copleșitor sâmbătă seara la Las Vegas, într-o luptă care a marcat revenirea ei la greutatea paie (până la 52 kg) după o incursiune de trei lupte în muște (până la 56 kg). Acum, ea așteaptă cu nerăbdare actualizarea clasamentului categoriei săptămâna viitoare. Unde va reveni în divizia în care a fost campioană? Isi aminteste ca atunci cand a urcat la musca a lasat in urma pozitia numarul 2 in randul contestatorilor.

– Cred că, chiar și luptând cu locul zece în clasament, a fost o adversară dură. Amanda avea cinci victorii la rând, așa că știam că câștigând într-un mod copleșitor atât cu un knockout, cât și cu o supunere, m-ar putea plasa într-un loc bun și pozitiv în clasament. Acum o să aștept locul meu pozitiv și bun în clasament (râde), pentru că când am ieșit din categoria paie eram numărul 2, așa că dacă mă bagi în centura aia atunci e deja foarte bine. Dar dacă mă bagă în al zecelea, nicio problemă, îmi voi urca din nou în spațiu, mă urc pe trepte și în curând voi fi din nou acolo sus – Luptădupă o victorie cu un triunghi de braț în picioare, încă în primul tur.

Jessica Bate-Estaca sărbătorește victoria asupra Amanda Lemos la întoarcerea ei la categoria paie UFC – Foto: Evelyn Rodrigues

Planul luptătorului de 30 de ani este să aibă din nou centura până la sfârșitul lui 2022, sau cel târziu la începutul anului viitor. Campioana Rose Namajunas își apără titlul împotriva Carlei Esparza pe 7 mai, dar Bate-Estaca vizează un alt duel, între fostele campioane Weili Zhang și Joanna Jedrzejczyk, care se luptă pe 11 iunie.

– Dacă aș alerga așa cum vreau, până la sfârșitul anului aș avea deja centura. Dar din moment ce știu că nu este niciodată așa cum ne dorim, s-ar putea ca în această pauză să mă lupt cu una dintre fetele care sunt deja aproape de a lupta pentru centură, sau chiar cu Weili sau Joanna care vor lupta acum, ar putea fi o revanșă bună și pentru mine. Și atunci poate la începutul anului viitor voi avea ocazia să lupt pentru centură. Voi aştepta. Sunt un luptător, oriunde mă pun sunt gata.

În ceea ce privește supunerea fără precedent în istoria UFC, cu triunghiul brațului aplicat în timp ce stătea cu Amanda Lemos lângă gard, Jéssica Bate-Estaca a evidențiat mai întâi că strategia a fost diferită. Ea a detaliat un pic din planul de joc, deoarece lupta s-a dovedit mai bine decât și-a imaginat.

– În interiorul vestiarului, vorbind cu comandantul (Gilliard Paraná) și cu personalul, ei au spus: „la pauza rundei vom vorbi despre strategie, dacă se va schimba sau nu”, și m-am întors către comandant și a spus: „Nu va fi al doilea tur, voi câștiga în primul”. Și el: „Așa este!”. Și totul a mers bine, am câștigat, într-un fel în care nu mi-am imaginat că voi câștiga, pentru că strategia era total diferită, era să îndepărtez lupta, să lucrez la pământ și să bat, să-i obosesc brațele și apoi, în a treia rundă, începe cu adevărat standup-ul. Dar a fost mai bine decât mi-am imaginat, vrei o bucurie mai mare decât asta, să câștigi așa cum am făcut-o și să postești în primul tur? Sunt foarte fericită, înțeleg din ce în ce mai mult că aceasta este categoria mea. Eu sunt regina asta aici! Sunt bun la alții? Mă pricep la celelalte, dar ăsta sunt regina.

Jessica Bate-Estaca a învins-o pe Amanda Lemos prin prezentare la 3:13 din R1 — Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC

La greutatea muscă, Jessica a venit să lupte pentru centură, dar a pierdut în fața Valentinei Shevchenko. Ulterior, a învins-o chiar și pe Cynthia Calvillo în topul categoriei, iar la revenirea la paie a ajuns să accepte o adversară care este numărul 10 la divizie. Amanda Lemos, însă, venea de la cinci victorii consecutive la categorie.

– Uite, bixinha are o lovitură puternică, îți spun eu! Unul care a lovit vițelul chiar am căzut în lateral, am spus: „wow!” Dar apoi imaginația mea a fost următoarea: va avea ea gazul și puterea să facă această lovitură în toate cele cinci runde? Poate să lovească tare acum, poate să lovească tare acum, dar din turul al doilea cred că nu va mai fi atât de tare. Deci gândul meu a fost: ea vrea să lovească, să lovească, poate să lovească, dar în runda a doua încolo e rândul meu să o iau.

Luptătoarea PRVT a explicat joc cu joc momentul decisiv al luptei, mereu cu urechile deschise spre colțul comandat de antrenorul ei Gilliard Paraná.

– Au fost câteva momente acolo: când m-am cuplat prima dată, brațul a început să se slăbească și l-am auzit pe maestru strigând: „nu renunța la poziție, atunci vei putea termina, încearcă să iei demontare acum”. Și atunci când am încercat să-i pun piciorul, era mai înaltă decât mine, nu am putut avea impulsul să joc. Și atunci a strigat: „nu poți să cazi”, apoi i-am spus: „wow, acum e chiar rău, pentru că nu pot să cad, trebuie să încerc să cad. Nu, mă duc să fac. ține-l aici, și atunci a strigat: „Dacă apesi mai tare, ea se va ridica.” Așa că acesta este un indiciu pentru ca eu să continui și m-am adaptat, și atunci am început să o aud oftând și „Dacă apăs. mai tare o sa loveasca”, si ea a inceput, am vazut ca ii devine foarte putin respiratia, a fost cand am reusit sa ma adaptez si mai mult si am apasat, apoi a iesit in cateva secunde, am simtit ca ii scade greutatea. dă drumul.Stăpânul știe unde să apese butonul de pe mine și nu a fost prima dată când s-a întâmplat asta, am avut mai multe lupte de genul acesta, unde în interiorul vestiarului îmi spune ce avea să se întâmple, spune-mi ce a trebuit să fac și pot să o fac în luptă și să câștig.

Vezi toate rezultatele UFC:

Add Comment