Petraglia răspunde PVC-ului și apără poziție după controverse: “Pelé nu mai joacă” | atletico-pr

În scrisoarea, publicată joi seară, Petraglia vorbește din nou despre Santos, subliniază că clubul „are una dintre cele mai frumoase povești din fotbalul mondial”, dar apoi subliniază că „Pelé nu mai joacă”. (Vezi nota completă de mai jos)

Luni, în cadrul prezentării lui Fernandinho, lui Petraglia nu i-a plăcut o întrebare adresată jucătorului despre motivele pentru care a încheiat cu Hurricane, deși primise oferte de la alte echipe. Managerul a fost inconfortabil de termenul „cluburi mari” folosit în întrebare, citându-l pe Santos.

În scrisoare, Petraglia și-a apărat poziția și a spus că declarația a fost „motivată de o întrebare nefericită”. Si el a răspuns la o postare făcută de comentatorul Paulo Vinícius Coelho pe blogul PVC, aici la GE, cu titlul „Minciuni sincere mă interesează x tradiția nu se poate cumpăra într-o farmacie. Unde se potrivește explozia Petraglia?”.

– Unul dintre ei, inspirat din versurile lui Cazuza, vorbește despre „minciuni sincere”. Mă inspiră și versurile poetului pentru a mai aduce o contribuție la dezbaterea despre realitatea fotbalului nostru. „Văd viitorul repetând trecutul, văd un muzeu de mari noutăți”, a scris el.

CITESTE MAI MULT:
+ Petraglia vorbește despre interesul față de Daniel Alves
+ Președintele vrea ca fanii să nu mai meargă la meciurile în deplasare

– Încercarea de a repeta trecutul îi lasă pe mulți blocați de muzeele sale, statui, eroi, galerii de trofee și povești spuse într-un mod epic în cărți și legende. Această „proprietate” este transmisă de la conducător la conducător, care încearcă să-și reafirme tradițiile fără un proiect, fără un plan care să se adapteze astăzi, uitând că a doua zi după o cucerire, căutarea începe din nou – a continuat Petraglia.

Președintele Athletico a mai considerat că „ceea ce am spus a fost interpretat ca o lipsă de respect, de parcă aș avea puterea de a șterge povestea din capul oamenilor”. El adaugă că „în schimb, cred că este posibil să construim o nouă poveste în fiecare zi”.

– În acest caz, cred că, mai mult decât o insultă, a fost o contribuție. Să se discute viitorul, să se spună adevăruri incomode, să scoată toată lumea șobolanii din bazinele lor. Să avem capacitatea de a ne uni pentru binele fotbalului în ansamblu, care este preluat de violență, clubism și sectarism. Fie ca disputele să fie doar pe câmp și să aibă toți o voce. Oricum, să ne gândim la viitorul unui fotbal brazilian puternic – a subliniat el.

În cele din urmă, Petraglia vorbește despre Santos, subliniază că el însuși „va părăsi și el într-o zi scena, pentru că singurul adevăr cert este că într-o zi nu vom mai fi aici” și încheie spunând că Athletico construiește „o zonă foarte frumoasă și victorioasă. istorie, dar proiectarea viitorului în același timp, ceea ce înseamnă mult mai multă muncă”.

Petraglia susține o declarație controversată la o conferință de presă – Foto: Reproduction/Hurricane Live

Vezi scrisoarea integral:

Cuvântul președintelui: Timpul nu se oprește

Totul se schimba. Totul trece. Totul este reînnoit. Nu există nicio cale de a merge împotriva adevărului inexorabil al vieții, deși este natura umană să caute întreținere și permanență, chiar dacă faptele nu mai susțin tot ce s-a întâmplat în trecut. Sunt conștient de acest lucru. Și mă exprim din această percepție.

Cred că de aceea o declarație a mea despre noua realitate a fotbalului nostru, motivată de o întrebare nefericită, a provocat atâtea repercusiuni, articole și rubrici în presă. Unul dintre ei, inspirat din versurile lui Cazuza, vorbește despre „minciuni sincere”. Mă inspiră și versurile poetului pentru a mai aduce o contribuție la dezbaterea despre realitatea fotbalului nostru.

„Văd viitorul repetând trecutul, văd un muzeu de mari noutăți”.

Încercarea de a repeta trecutul îi lasă pe mulți blocați de muzeele sale, statui, eroi, galerii de trofee și povești spuse într-un mod epic în cărți și legende. Această „proprietate” este transmisă de la lider la lider, care încearcă să-și reafirme tradițiile fără un proiect, fără un plan care se adaptează astăzi, uitând că a doua zi după o realizare, căutarea începe din nou.

Pentru cei mai mulți, tradiția justifică nebunia financiară, prozelitismul și imediatitatea în numele măreției. Nimic durabil, gândindu-ne la viitorul instituției pe care o apără. Ei folosesc trecutul ca referendum pentru orice inițiativă de a-și menține splendoarea, indiferent de cost. Când își dau seama, sunt pe pământ ars.

„Banda ta este plină de șoareci, ideile tale nu corespund faptelor”.

Sunt un tip obosit să alerg în direcția opusă. Dar această răzvrătire este ceea ce m-a motivat întotdeauna. Pentru că sunt multe de făcut, nu doar pentru Athletico Paranaense, ci și pentru fotbalul brazilian. Ceea ce am spus a fost interpretat ca o lipsă de respect, de parcă aș avea puterea de a șterge povestea din capul oamenilor. Dar, în schimb, cred că este posibil să construiești o nouă poveste în fiecare zi. Și trece prin reconstrucția „bazinului nostru”, răvășit de ani de corupție și dezintegrare.

Din respect pentru fotbalul brazilian și pentru tot ce am construit în Hurricane și care servește drept model pentru multe cluburi din Brazilia și din lume, nu pot lăsa sinceritatea deoparte. În acest caz, cred că, mai mult decât o insultă, a fost o contribuție. Să se discute viitorul, să se spună adevăruri incomode, să scoată toată lumea șobolanii din bazinele lor. Să avem capacitatea de a ne uni pentru binele fotbalului în ansamblu, care este preluat de violență, clubism și sectarism. Fie ca disputele să fie doar pe câmp și să aibă toți o voce. Oricum, să ne gândim la viitorul unui fotbal brazilian puternic.

O sfinti Futebol Clube are una dintre cele mai frumoase povești din fotbalul mondial. Dar Pele nu mai joacă. Petraglia va părăsi și ei într-o zi scena, singurul adevăr cert este că într-o zi nu vom mai fi aici.

La Athletico Paranaense construim o istorie foarte frumoasă și victorioasă, dar proiectăm viitorul în același timp, ceea ce necesită mult mai multă muncă. Acesta este adevărul care face ca uraganul să zboare din ce în ce mai sus. Și mulți încă învață să facă față.

Mario Celso Petraglia – Președinte al Consiliului de Administrație

Add Comment