Nu există blestem: Leclerc a pierdut doar la Monaco din cauza excesului Ferrari – Formula 1 News

Charles Leclerc nu mai trăiește o dragoste cu Ferrari (Foto: Andrej Isakovic/AFP)

Charles Leclerc a avut un sezon care se limitează la impecabilul cu Ferrari, dar chiar și așa, nu mai este liderul Campionatului Piloților. Monegascul, care a ajuns să deschidă cu 34 de puncte în fața restului grilei – 46 pentru Max Verstappen, văzut mereu ca principalul său rival -, s-a topit în ultimele patru curse. Dar partea ta de vină în asta este minimă. Adevărul este că echipa Italiei a pierdut mâna.

Și să vezi asta în acest moment al campionatului este ceva aproape disperat. Un lucru ar fi ca Ferrari să simtă presiunea la celebra „ora ca jaguarul să bea apă”, acolo, în ultima treime a anului, ceva de genul. Un altul, foarte diferit, este să înceapă să compromită șansele pilotului său principal cu sezonul atât de devreme. Monaco nici nu a trecut pe dreapta și Charles este deja în spatele lui Verstappen.

Momentul fotografia este destul de îngrijorătoare pentru ambițiile lui Leclerc și Ferrari în F1 2022. Dacă anul ar fi început cu Verstappen luptându-se cu fiabilitatea complicată a lui Red Bull, acum Charles este cel care are propria echipă aproape ca prim inamic: fiabilitatea și-a deschis gura. , tacticile sunt îngrozitoare.

CITEȘTE ȘI
+ Opinie GP: Red Bull preia din nou Ferrari și reiterează puterea chiar și în Monaco nefavorabil
+ Ritm intermediar și cronometrare groaznică: Ferrari enumeră și explică erorile din GP de la Monaco
+De ce nu a fost pedepsit Verstappen în Monaco? explică Gabriel Curtiy

Leclerc s-a învârtit și a pierdut podiumul la GP Emilia-Romagna (Foto: Reproducere/F1)

Este adevărat că momentul prost al lui Leclerc în campionat a început cu o eroare rară a șoferului în 2022, când a sărutat zidul în Emilia-Romagna, dar de atunci au fost trei curse și trei interferențe ale Ferrari în rezultate, în moduri diferite. . forme: inertie in Miami, esec in Spania, exces in Monaco.

Revenind la începutul sezonului, F1 2022 începe cu două triumfuri pentru Leclerc în primele trei curse: Bahrain și Australia. În Arabia Saudită, ar fi putut câștiga, dar a pierdut duelul direct pe pistă cu Verstappen. În acea secvență, după cursa de la Melbourne, Charles a ajuns la 71 de puncte față de doar 25 de Max.

Apoi jocul s-a schimbat de la Imola. În căutarea redresării, în vânătoarea lui Sergio Pérez, monegascul a aruncat podiumul după ce a pierdut mașina și a atins peretele. A fost încă foarte norocos să nu se retragă și să ajungă pe locul șase. Dar Verstappen a câștigat și a stabilit cel mai rapid tur. Distanța a fost deja redusă la 27 de puncte.

La Miami, chiar dacă Ferrari domină primul rând, nu s-a mai întâmplat pentru Leclerc. Pe pistă, a ajuns să fie lovit de Verstappen în primele tururi, dar chiar și așa, ar putea avea o șansă. Doar că în ultima parte a cursei a apărut o mașină de siguranță și echipa ar fi putut foarte bine să se oprească încă o dată și să încerce să sară pisica. El nu a făcut-o. Pur și simplu pentru că nu aveam alte cauciucuri decât cele dure pentru acel moment. O greșeală de bază, să recunoaștem, cu atât mai mult pe o pistă de stradă și începător, cu atât de mult potențial de mașină de siguranță și chiar un steag roșu.

▶️ Abonează-te la ambele canale de YouTube MARELE PREMIU: GP | GP2

Charles Leclerc a suferit la Miami cu inerția lui Ferrari (Foto: Ferrari)

În timp ce toate acestea se întâmplau, mai trebuie spus: Red Bull a început să actualizeze mașina și a apărut deja cu o viteză înfricoșătoare în linie dreaptă. În Miami, se putea spune deja că Taurul avea cel mai bun bolid. Nu cel mai de încredere, desigur, dar cel mai rapid. Așa a plecat F1 în Spania, o etapă în care nouă din cele zece echipe au avut inovații considerabile în mașinile lor. Și Ferrari era printre ei.

Pachetul a funcționat sâmbătă, Charles a luat din nou pole-ul după ce a condus toate antrenamentele libere, dar apoi lucrurile au început să se înrăutățească: accidente în cursă, motor. Accident în Guanyu Zhou, de la Alfa Romeo, client Ferrari: lipsă de putere. Și asta s-a repetat la Monaco, să zicem, cu Valtteri Bottas și cei doi șoferi Haas. Chiar și fiabilitatea a început să se clatine.

Dar să revenim la GP-ul Spaniei, care pur și simplu a schimbat campionatul. Fără Leclerc, care a venit să câștige până a spart, Verstappen a triumfat din nou și a trecut înainte în tabelul de puncte. Adică, dacă înainte Charles putea chiar să-și ia ușor disputele pentru a fi în avantaj, acum a devenit vânătorul. Și deja departe de luna de miere cu echipa.

Dar în Monaco a explodat bomba, când răbdarea lui Leclerc cu Ferrari s-a încheiat. Nu este pentru mai puțin. Cu un record de retragere de 100% în cursa de acasă, Charles a purtat cu el un blestem al acelor clasici ai cuiva care nu poate străluci în fața compatrioților săi. Sâmbătă, din nou pol dominant. Duminică, conduce chiar și cu pista umedă. Părea că stelele se aliniau în sfârșit.

Charles Leclerc a părăsit GP de la Monaco supărat pe Ferrari (Foto: Ferrari)

Atunci Ferrari a decis să lase inerția deoparte tocmai când nu era nevoie. Și a încheiat visul monegascului. În timp ce Carlos Sainz a bătut cu piciorul și a refuzat să meargă la boxe pentru a schimba cauciucurile umede cu cele intermediare, Leclerc a avut încredere în echipă. Baiat sarac. Cu oprirea făcută târziu, s-a întors în spatele lui Pérez și, cu siguranță, pur și simplu nu mergea la gropi. Pur și simplu nimeni nu a trecut pe lângă nimeni, nu avea niciun sens să ne temem de atacurile duo-ului Red Bull cu intermediarii. Așteaptă ca pista să se usuce și toată lumea își punea cauciucuri uscate. a avertizat Sainz în cele din urmă.

Șansele lui Charles s-au încheiat acolo, nu e nimic de ce să discute. Dar tânărul șofer și-a reținut frustrarea și a eliberat totul dintr-o dată în a doua oprire. A fost la momentul dublei opriri, într-o confuzie la radioul echipei însăși neștiind dacă trebuie să se oprească sau nu. Leclerc a înjurat mult la radio, a pierdut podiumul tocmai în fața lui Verstappen și a lăsat pista terminată.

Furia de la radio, interviul supărat, totul a făcut parte dintr-o nouă versiune a pilotului pentru mulți oameni. Dar total de înțeles. Scenariul de acum este al cuiva care știe că poate fi campion și, mai exact weekendul trecut, care a avut în mâini o victorie fără precedent acasă. Nimeni nu este fier.

„Dezamăgirea nu este cuvântul. Se întâmplă greșeli, dar astăzi au fost prea multe greșeli. În aceste condiții, ai încredere în ceea ce spune echipa, pentru că nu vezi altceva decât ce fac ceilalți cu anvelopele intermediare. Am fost întrebat dacă vreau să trec de la cauciucuri extrem de umede la slick și am spus da, dar nu în acel moment. Ar fi mai târziu în cursă, așa că nu înțeleg ce ne-a făcut să ne răzgândim și să mergem pe intermediar. Am suferit subtăierea”, a subliniat el.

Charles Leclerc s-a plâns la radio de confuzia strategilor Ferrari (Video: F1)

„Mai târziu, m-am oprit în spatele lui Carlos. Prea multe greșeli, nu ne putem permite. Este greu, așa cum a fost uneori în anii trecuți, așa că m-am obișnuit să merg acasă dezamăgit, dar nu putem face asta, mai ales în acest moment. Suntem rapizi, ritmul nostru este puternic și trebuie să profităm de aceste oportunități. Nu poți pierde atât de multe puncte. Nu cade de la primul la al doilea: este de la primul la al patrulea. După prima greșeală, am făcut alta. Dar îmi iubesc echipa și știu că vom reveni mai repede.”

Marea problemă de acolo este că nu se poate ști dacă luna de miere dintre Leclerc și Ferrari se va relua. Cu cât mașina a devenit mai rapidă, Monaco este o pistă foarte specifică, Red Bull este mai de încredere și, bineînțeles, Verstappen apare în față. Ce se va întâmpla dacă Ferrari se defectează din nou?

Dacă Charles a fost cândva un favorit pentru titlu, astăzi este clar un lunetist. Mingea momentului este cu Red Bull și cu Verstappen, rămâne de văzut ce au Leclerc și Ferrari în mânecă. Până acum, eșantionarea nu a fost cea mai bună. Și în mare parte din cauza italienilor.

Accesați versiunile spaniolă și portugheză-PT ale PREMIU MAREpe lângă partenerii Nosso Palestra și Teleguiado.

Add Comment