Negocierile cu 777 generează zgomot, iar un grup de VP și aliați ai lui Salgado din Vasco cere mai multă transparență | vasco

Pe cale de a fi încheiată și votată de consilierii și membrii Vasco, negocierea dintre club și 777 Partners a generat zgomot intern. Un grup format din șase vicepreședinți ai actualei administrații a trimis o scrisoare cu întrebări președintelui Jorge Salgado, cerând o mai mare participare și transparență în proces.

Documentul este semnat de Fábio Nogueira (VP al Patrimoniului), Marcel Kaskus (VP ​​al Sporturilor Olimpice și Paralimpice și membru al Comitetului Consultativ de Fotbal), Vítor Roma (VP al Marketingului), Maurício Corrêa (VP al Relațiilor Publice), Horácio Júnior (VP Responsabilitate Socială și Istorie), Rafael Cobo (VP Medical), pe lângă consilierul Luís Aragão. Toți aliații lui Jorge Salgado.

Grupul de viceprești cere o participare mai mare la procesul de vânzare a SAF do Vasco — Foto: Thiago Ribeiro/AGIF

Documentul a fost publicat pentru prima dată de Uol. O GE a avut acces și a vorbit cu unele nume implicate. Toți liderii care l-au semnat sunt în favoarea SAF, dar ridică puncte despre care cred că trebuie mai bine discutate pentru ca asociația Vasco să nu fie penalizată. Aceștia subliniază o lipsă de transparență cu privire la unele aspecte și consideră că granițele dintre club și SAF trebuie definite mai bine.

+ 777 angajează directorul orașului pentru a comanda fotbalul, iar Vasco sărbătorește: „Spectaculos”

Într-un fragment din scrisoare, vicepreședinții citează întâlnirea cu directorii de la 777 Partners săptămâna trecută și se plâng că au fost lăsați în afara deciziilor importante din negociere.

– În întâlnirea cu liderul de proiect de către KPMG, desfășurată vinerea trecută la São Januário, a devenit clar că negocierile cheie au avut loc luni de zile fără ca vicepreștii să fie conștienți sau să participe la acestea, ceea ce face ca poziția clubului să fie fragilă și riscantă într-un proces atât de vitală pentru istoria sa. Înțelegem că firma contractată își avansează activitățile pe competențe care nu îi aparțin, fără implicarea ariilor implicate și fără cunoaștere a subiectelor pe care le discută – se spune în scrisoare.

+ Doriți să vă transformați cunoștințele de fotbal în premii în bani la fiecare rundă a Brasileirão? Accesați Cartola Express!

Directorii mai citează faptul că KPMG a preluat conducerea proiectului, lăsând-o pe Ernest & Young, care a oferit consultanță și a fost mai mult în interiorul clubului, potrivit acestora, pe marginea negocierii.

– Este surprinzător că negocierile nu țin cont de rezultatul consultanței pe care am contractat-o ​​cu EY, cu care clubul a cheltuit aproape 200 mii R$, cu obiectivul de a propune idei carve-out.

Pe lângă Jorge Salgado, negocierile cu 777 Partners i-au avut ca protagoniști pe vicegeneralii Carlos Osório și Roberto Duque Estrada, VP Juridic Zeca Bulhões și VP Finanțe Adriano Mendes.

+ Citește mai multe știri de la Vasco

Verificați scrisoarea în întregime

De la: Vítor Roma, Horácio Júnior, Fábio Nogueira, Marcel Kaskus, Maurício Corrêa, Rafael Cobo și Luís Aragão

Către: președintele Jorge Salgado

Reflecții asupra momentului de Vasco

Aprobarea SAF este una dintre cele mai importante mișcări din istoria clubului și va fi amintită pentru totdeauna, atât pentru avantajele sale, cât și pentru defectele sale. Depinde de noi, managerii clubului, să avem grija necesară pentru ca clubul cu cea mai importantă istorie din tot fotbalul brazilian să poată scrie un alt capitol glorios al traiectoriei sale.

De la începutul negocierilor cu 777 Partners, am avertizat asupra necesității unei mai mari implicări a vicepreședinților, în special în negocierile care implică zonele acestora.

În întâlnirea cu liderul de proiect de către KPMG, desfășurată vinerea trecută la São Januário, a devenit clar că negocierile cheie au avut loc luni de zile fără ca vicepreștii să fie conștienți de ele sau să participe la acestea, ceea ce face ca poziția clubului să fie fragilă și riscantă într-un proces atât de mare. vitală pentru istoria sa. Înțelegem că firma contractată își avansează activitățile pe competențe care nu sunt proprii, fără implicarea ariilor implicate și fără cunoaștere a subiectelor pe care le discută.

Promisiunile de includere a VP-urilor la un moment oportun nu s-au concretizat niciodată, ceea ce devine un risc pentru negocierile, care trebuie desfășurate eficient, sub sancțiunea de a rezulta în înțelegeri proaste și potențial puse sub semnul întrebării de către parteneri la Adunarea Generală.

Acești parteneri, de altfel, nu găsesc, în etapa actuală a negocierilor, garanții cu privire la drepturile dobândite. Și nu sunt importanți doar în aprobarea SAF-ului la AGE: sunt și principala sursă de venit pentru clubul social din aprobarea acordului cu 777. A eșua înseamnă a eșua Vascocu istoria și viitorul său, având în vedere riscul real de insolvență, în cazul în care membrii statutari părăsesc clubul.

Reiterăm că o istorie de 120 de ani nu poate fi afectată de erori în desfășurarea negocierilor. Iar succesul negocierilor nu este rezultatul întâmplării, ci al muncii și zelului. Prin urmare, este surprinzător că negocierile nu țin cont de rezultatul consultanței pe care am angajat-o de la EY, cu care clubul a cheltuit aproape 200.000 BRL, cu obiectivul de a propune idei carve-out. Dacă KPMG lucrează la acest subiect de luni de zile, consultanța este lipsită de sens. Pe această temă, acestui grup de VP-i este extrem de dificil să acceseze informațiile fundamentale pentru procesul de separare care este în curs de desfășurare; precum salarii, venituri, costuri estimate, investiții, printre altele. Dacă vicepreședinții clubului nu sunt implicați în probleme atât de sensibile la domeniile lor, clubul își pierde puterea în capacitatea de a încheia o afacere bună.

Având în vedere cele de mai sus, solicităm ca procesul, atât de decisiv pentru club, să fie transparent și să aibă o participare directă și efectivă la negocierea și validarea următoarelor aspecte:

– Licențierea mărcii
Vasco Academie
– Drepturile dobândite ale partenerilor statutari și veniturile asociației
– Moștenire istorică și explorare a programelor implicate (tur, spațiu de experiență)
– Scoala
Vasco din Gama
– Utilizarea zonelor comune ale clubului (altul sport decât fotbal, facilități fizice)
– Utilizarea în comun a zonelor de mijloc (marketing, relații publice, finanțe, juridic, secretariat)
– Contract cu furnizorul de echipamente sportive

Este esențial să clarificăm că suntem cu toții entuziaști ai SAF și, fără excepție, activi în sprijinul operațional și politic pentru procesul de aprobare a acestuia. Un astfel de entuziasm se concretizează în obiectivul de a garanta succesul negocierilor, cu impact pozitiv pentru viitorul clubului.

Preocupați de rezultatul procesului, am constatat că desfășurarea negocierilor de către un grup foarte restrâns, sub justificarea riscului scurgerii de informații sensibile, a condus la o dezbatere sărăcită, riscantă și neproductivă.

Mai este timp pentru corectarea cursului. Dar timpul este acum.

Să mergem brazilian! Cea mai mare ofertă de jocuri la un preț care oferă joc. Abonați-vă la Premiere!

Podcastul ge Vasco este disponibil pe următoarele platforme:

  • 🎧 Globoplay – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Spotify – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Google Podcasturi – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Apple Podcasturi – faceți clic aici pentru a asculta!
  • 🎧 Pocket Casts – faceți clic aici pentru a asculta!
  • ▶️ Apasă pe play!

Urmărește totul despre Vasco pe ge, pe Globo și pe sportv:

Add Comment