Mancha Verde este campioana carnavalului din SP în 2022; Vai-Vai retrogradează – São Paulo

Cu un complot „Planeta Água”, inspirat de muzica lui Guilherme Arantes, the pata verde a devenit campion al Grupului Special al carnaval în Sao Paulo în 2022. Este al doilea titlu al școlii, campioană și în 2019. Una dintre cele mai tradiționale școli din țară și mare câștigător al festivalului de la São Paulo, du-teAm fost retrogradat în același an în care s-a întors din perioada fără precedent în Grupo de Acesso I. Colorado do Bras — penalizat cu 0,5 puncte pentru o încălcare a regulilor — a fost, de asemenea, retrogradat.

Citirea notelor a fost însoțită de membrii școlilor în după-amiaza acestei marți, 26, la Sambódromo do Anhembi, în nordul São Paulo. Disputa a fost acerbă. Mocidade Alegre a luat conducerea la jumătatea numărării, dar a pierdut poziția după aceea. Rezultatul a fost definit doar la ultimul punct, comitetul cap la cap, pe baza criteriilor de departajare. Pe lângă campioană și Mocidade, Império de Casa Verde și Tom Maior au mai înscris 269,9 puncte.

Președintele Mancha Verde, Paulo Serdan, a declarat că, după victorie, trăiește sentimente mixte pentru că a pierdut ultimul carnaval din aceeași categorie câștigată anul acesta. “Mancha este la un nivel de maturitate pe care sperăm să îl putem fi mereu.”

El a subliniat că școala a știut să fie suficient de cool pentru a evalua situația când a avut probleme cu deschidetorul de aripi, care a trecut linia galbenă la startul pistei, după mai bine de 10 minute, cu căderea brațului. a uneia dintre sculpturile lui Oxum. “Am avut smerenia sa ajungem la centura galbena, unde se intampla totul. Am stiut sa facem fata problemelor”, a justificat el. “Vom fi amintiți ca prima școală care a câștigat la São Paulo după începutul pandemiei. A fost o perioadă tristă, desigur, dar victoria este marcată ca un fel de reluare a bucuriei”, a spus Serdan.

Legat de fanii Palmeiras cu același nume, La Mancha a defilat în prima seară a grupului special, vineri, 22. În ciuda problemei cu plutitorul, timpul regulamentar nu s-a întrerupt. Complotul „Planeta Água” a început cu o comisie frontală cu referiri la Oxalá, întâmpinată de spălători și a adus, de asemenea, Exu și Xangô, de asemenea entități ale Candomblé.

În deschidere, cu referire la Oxum, zeitatea apelor dulci, era o fântână în care apă țâșnea din gura alegoriilor peștilor. Ecrane mari arătau cascade, aceeași caracteristică folosită în altă mașină.

Stăpânul camerei (Marcelo Silva) purta pălărie și pelerina de plasă de pescar, în timp ce purtător de steag (Adriana Gomes) era Nossa Senhora Aparecida, o aluzie la povestea celor care au găsit imaginea sfântului. Școala a făcut opriri lungi, de aproximativ jumătate de minut, în care cântecul a fost susținut doar de corul membrilor, care au repetat „Iemanjá, Iemanjá, regina valurilor, doamna mării…”

A doua mașină din Mancha avea referințe indigene, cu o alegorie rotativă în partea de sus, cu busturi de femei și o sculptură de șarpe în față. Printre momentele cele mai importante ale alegoriei s-a numărat suporterul Nickollas Grecco, care este orb și a devenit cunoscut pentru vizionarea meciurilor din Palmeiras din descrierea mamei sale, Silvia Grecco.

Mai în spate, aripi cu plante de nuferi, pești și pescari, în care paradeții țineau stâlpi și stăteau în canoe. A treia mașină a afișat și imagini ale fundului mării pe mari ecrane, cu o sirenă mare în față și un Yemanjá. Carnavalescul paradei a fost Paolo Bianchi. Ultima alegorie avea referiri la „ciclul vieții”, cu roți dințate, căluți de mare și o sculptură mare a lui Poseidon.

Tobele conduse de Guma Sena au adus toboșari cu costume inspirate din hinterlandul nord-estic, făcând aluzie la haine de piele și pălării în jumătate de lună. Pe front, a defilat Duda Serdan, fiica președintelui Mancha, ca prințesă a tobelor. În ultimii metri ai pistei înainte de dispersie, fanii La Mancha au folosit semne, creând un nor mare verde în sambodrom.

„Când am avut cea mai mare nevoie, s-au predat, au alergat și au rezolvat neprevăzutul nostru. Titlul nostru le este dedicat. (lucrători din asociație)“, a spus Serdan. “Știam ce facem, doar am schimbat călătoria estetică a spectacolului.”

El a declarat că a simțit că școala ar putea fi un campion atunci când a făcut prima oprire în samba-enredo. “Aveam nevoie. Și apoi a urmat acea explozie a cântării”, a spus el. Președintele școlii i-a mulțumit și cântăreței Guilherme Arantes, a cărui muzică Planeta de apă complot inspirat inspirat. „Onorăm muzica ta”.

Școala a debutat în carnavalul din São Paulo ca aripă în Águia de Ouro, în 1988, la inițiativa unuia dintre fondatorii fanilor Mancha Verde, Cléo Sostenes, care a murit la câteva luni după paradă și înainte de a-și realiza visul de a pune în aplicare asociere.

În octombrie 1995, a fost creat Grêmio Recreativo Bloco Carnavalesco Mancha Verde. În 2000, a început să defileze ca școală de samba și, cinci ani mai târziu, s-a alăturat grupului special. Pe lângă titlurile din 2019 și 2022, el a mai ocupat trei locuri patru (2010, 2011 și 2012), un al treilea în (2018) și un secund în 2020.

Trofeul a fost primit cu o petrecere pe teren

Trofeul de campioană a ajuns la curtea școlii, în Barra Funda, la ora 19.20, și a fost primit cu semafor verde luminat de mulțimea din interiorul șopronului. „Este întotdeauna o emoție grozavă. Comunitatea noastră lucrează foarte mult, e multă dăruire”, spune Raquel Lima, 45 de ani, care a defilat în aripile deschise ale școlii. Ea este în Mancha Verde din 2004.

„Am trecut printr-o situație foarte complicată înainte de linia galbenă, și a o depăși pe pistă, a deveni campioană a carnavalului, este suprarealist, este minunat”, spune Vanessa Oliveira, 38 de ani. La școală de 14 ani, este coordonatorul dansatorilor și face parte din consiliul școlii. „Oamenii credeau. Dar din moment ce era o problemă, ne era frică să nu pierdem o notă în Allegoria”, spune aceasta, care crede că acesta a fost carnavalul depășirii.

Investigație intensă în Grupul Special; Steaua celui de-al treilea mileniu și tricolorul independent se ridică

Victoria lui Mancha a fost definită de criteriile de departajare. Mocidade a terminat pe locul doi; Imperiul, în al treilea; iar Tom Maior, pe locul patru. Cu 269,1 puncte, Vai-Vai și Colorado do Brás au terminat pe ultimele două locuri.

Membrii școlii tradiționale Bixiga au părăsit sambodromul la scurt timp după ce retrogradarea a fost confirmată. Fondat în 1930, Vai-Vai este cel mai mare campion al carnavalului din São Paulo, cu 15 titluri, și tocmai se întorsese din grupul de acces după o criză internă și financiară. În complotul din 2022, el a vorbit tocmai despre necesitatea revenirii la origini, pe baza simbolicii păsării sacre „sanfoka”, de origine africană.

deja cel Colorado do Bras a început numărătoarea cu 0,5 puncte mai puțin, pentru că a suferit o pedeapsă pentru afișarea imaginii unei mărci de îmbrăcăminte în costumul unei componente, care a fost evaluată drept „merchandising” în cadrul unei ședințe de luni, 25, a Ligii Independente de Samba. Școlile din São Paulo (Liga-SP). THE Academicieni din Tatuapé a fost de asemenea pedepsit pentru că a folosit utilaje pentru a împinge un flotor care a avut probleme tehnice, dar a reușit să evite retrogradarea, plasându-se pe locul 12 dintre cele 14 asociații.

Numărătoarea a început la scurt timp după ora 16:20 și s-a încheiat abia două ore mai târziu. „Cu toate piedicile și amânările, vă prezentăm un spectacol minunat”, le-a spus tuturor președintele Liga-SP, Sidnei Carriuolo. Înainte de a citi notițele, a fost ținut un minut de reculegere în memoria victimelor covid-19 din școli, urmat de aplauze.

Regulamentul prevedea note de la 9,0 la 10,0, cu o scară zecimală după virgulă. Notele au fost prezentate în următoarea ordine: armonie, mestre-sala și porta-bandeira, intriga, evoluție, tobe, fantezie, alegorie, samba-enredo și comisie frontală. Scorurile comisiei din față au servit drept departajare. În total, fiecare item a fost evaluat de patru judecători, scorul cel mai scăzut din fiecare categorie fiind eliminat.

În evaluarea Grupului I de acces, Estrela do Terceiro Milênio a fost campioană, cu Independente Tricolor (legată de fanii din São Paulo) pe locul doi. Ambii au avut punctajul maxim (270 de puncte) și vor defila prin Grupa Specială la următorul carnaval, în timp ce Leandro de Itaquera a retrogradat (cu 268,4 puncte). Steaua celui de-al treilea mileniu a defilat cu „O, deschide-le, vor trece”. Independente a defilat cu tema „Brava gente é hora de wake” (Brava gente é hora de trezi).

Deși unele întârziaseră startul intrării pe pistă și s-au confruntat cu probleme tehnice, toate cele 14 școli din grupa specială au defilat în timpul maxim de 65 de minute. Anul acesta, unele reguli de tranziție pentru pandemie erau încă în vigoare, cum ar fi reducerea la patru (în loc de cinci) flotari și aproximativ 25% maxim a componentelor.

Potrivit São Paulo Turismo (SPTuris), legat de Primărie, 64.000 de persoane au participat la paradele Grupului Special, 29.000 vineri, pe 22, și 35.000 sâmbătă, pe 23.

Parada Campionilor este vineri

Parada campionilor este programată în această seară de vineri, 29, cu primii cinci din Grupa Specială, campioana și vicecampiona Grupa I Acces și locul I în Grupa II Acces.

Biletele individuale costă de la 70 R$ (standurile A, E și F) la 400 R$ (cabină) și sunt puse în vânzare pe site-ul Clube do Ingresso (clubedoingresso.com) și la casa de bilete Anhembi, la poarta 1, zilnic, de la 12 la 20.

Vezi mai jos clasificarea generală a Grupului Special de școli de samba din carnavalul SP 2022:

Primul – Punct verde (269,9)

2 – Tinerețe veselă (269,9)

3 – Imperiul Casei Verde (269,9)

4 – Ton major (269,9)

5 – United of Vila Maria (269,8)

6 – Vulturul de Aur (269,8)

7 – Dragonii regali (269,6)

Al 8-lea – Soimii credincioși (269,5)

9 – Trandafiri de aur (269,5)

10 – Zona de sud barocă (269,5)

a 11-a – Academicieni din Tucuruvi (269,4)

12 – Acadêmicos do Tatuapé (269,3)

13 – Colorado do Brás (269,1)

14 – Go-Go (269.1)

Add Comment