Jubileul de platină al Elisabetei a II-a pune în lumină succesiunea și viitorul Prințului Charles

În timp ce sărbătorește cea mai lungă domnie din istoria sa, Regatul Unit se pregăteşte pentru succesiunea la tron. Jubileul de platină al regina elizabeth a II-aale căror festivități să marcheze 70 de ani de regență începe joi, 2, a expus rolul nu al unuia, ci al doi moștenitori care au fost pregătiți să preia tronul.

O Printul Charlesîn 73 de anieste prințul williamîn 39primul și al doilea în linie de succesiuneau preluat conducerea unora dintre principalele evenimente, precum și au îndeplinit funcții publice importante pentru coroană în ultimii ani.

Citeste si tu

Criză din Irlanda, controversă cu Mick Jagger și Prințul Harry la Rio: celelalte jubileuri ale Reginei

„Tatăl și fiul vor trebui să fie strâns aliniați în următoarele luni și ani, deoarece Charles va fi într-o bună zi un rege pe termen scurt, păstrând tronul cald pentru William”, a scris fostul corespondent BBC și comentator Peter Hunt pe Twitter.

Continuă după publicitate

Continuă după publicitate

Jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a

Pentru Hunt, aceasta este noua realitate pentru monarhia britanică, acum când regina, cu 96 de anis, s-au confruntat cu serioase „probleme de mobilitate”, așa cum sunt definite de Palatul Buckingham.

„În timp ce viitorul rege Charles își accelerează pregătirea, ca atunci când rostește discursul reginei, un alt viitor rege William urmărește ceea ce îl așteaptă”, a scris el. Expertul la care s-a referit discurs rostit de Charles la deschiderea Parlamentului, pe 10 maiuna dintre cele mai importante sarcini ale reginei.

Sâmbătă, cel Prințul William a ocupat centrul atenției la formarea de inspecție a Gărzii Irlandezi, un regiment de infanterie irlandez care face parte din armata britanică. Practica a fost pregătită pentru ceremonia Trooping the Color, care deschide festivitățile jubiliare în această joi. Nu este confirmat dacă regina va participa la parada militară.

Palatul Buckingham a lansat miercuri o nouă imagine oficială a Reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia sărbătoririi jubileului său de platină.
Palatul Buckingham a lansat miercuri o nouă imagine oficială a Reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia sărbătoririi jubileului său de platină. Fotografie: Casa Regală/Ranald Mackechnie prin AP

Regina Elisabeta a atins marca de șapte decenii pe tron ​​în februarie și două sărbători au fost rezervate pentru a crea un weekend de patru zile de evenimente festive naționale între această joi și duminică. Nu este clar câți dintre ei va participa monarhul din cauza problemei ei de sănătate. Oficialii regali spun că participarea ei va fi decisă în ziua respectivă.

THE tranziție subtilă ilustrează provocările cu care se confruntă familia regală pe măsură ce regina rămâne pe tron, dar Charles devine din ce în ce mai mult fața publică a monarhiei. În timp ce familia regală se pregătește pentru jubileu, ei lucrează pentru a consolida poziția unui moștenitor uneori greșit înțeles și pentru a demonstra că Casa Windsor va continua să trăiască.

„Charles și Camilla (soția sa) sunt un semn de întrebare pentru viitor când vine vorba de monarhie”, a declarat Robert Lacey, istoric regal și consilier al seriei Netflix The Crown. Charles și-a petrecut ultimele trei decenii încercând să treacă peste consecințele despărțirii sale de foarte popularul Printesa Diana.

Mulți britanici i-au trebuit ani de zile să-l ierte pe Charles, a cărui infidelitate recunoscută și legăturile de lungă durată cu Camilla Parker Bowles i-a torpilat relația cu Diana, cunoscută drept „Prițesa Poporului” pentru capacitatea ei de a intra în legătură cu publicul într-un mod în care soțul ei nu ar fi putut niciodată.

Tânăra mamă plină de farmec a Prințului William și prințul harry a murit într-un accident de mașină la Paris în 1997, la cinci ani după despărțirea de Charles. Dar starea de spirit a publicului s-a îmbunătățit de când Charles s-a căsătorit cu Camilla în 2005.

„Nu suntem în starea în care credeam că suntem acum 20 de ani, când perspectiva urcării lui Charles pe tron ​​părea o mare provocare. Și cred că ai putea spune că monarhia poate conta mai mult pe afecțiunea britanicilor de astăzi decât a făcut-o timp de multe decenii”, a declarat Lacey pentru Associated Press.

O mare parte din aceasta se datorează Elisabetei, care la 21 de ani de naștere a jurat că va sluji Regatul Unit și Commonwealth-ul pe viață. Regina arată toată intenția de a-și îndeplini această promisiune.

Într-un articol publicat de ziarul britanic Guardian, istoricul monarhiei moderne Ed Owens susține că monarhia britanică trebuie să facă față unor întrebări dificile cu privire la ceea ce urmează. Potrivit acestuia, cuvântul „abdicare” a fost tabu în Casa Windsor încă de la Regele Edward al VIII-lea a cedat la tron ​​în 1936 pentru a se căsători cu femeia pe care o iubea.

Istoricul explică că de-a lungul a peste 70 de ani, regina și-a construit cu grijă o imagine ca principalul funcționar public al țării, în contrast direct cu abandonul unchiului ei.

Jubileu de platină: Amintiți-vă momentele istorice ale domniei Elisabetei a II-a

„Alte familii regale europene au îmbrățișat abdicarea ca o modalitate pozitivă de a transmite responsabilitățile monarhiei către generația următoare. În Țările de Jos, Belgia și Spania, abdicarea însemna reinventare”, a scris Owens în articolul său.

În Marea Britanie, situația a fost diferită. În loc să abdice, regina a căutat să se retragă subtil din îndatoririle sale publice. În ultimul deceniu, învestituri onorabile, călătorii regale și alte sarcini de rutină ale monarhului au fost delegate membrilor familiei ei, în special lui Charles și William. Acum, retragerea din viața publică a fost accelerată de problemele medicale.

„Ne putem aștepta să vedem din ce în ce mai mult despre Prințul Charles și din ce în ce mai puțin pe Regina Elisabeta, pe măsură ce o domnie se încheie și începe o nouă domnie”, a scris Owens.

Vineri va avea loc o slujbă de mulțumire la Catedrala Sf. Paul din Londra, în timp ce sâmbătă regina urmează să participe la cursa de cai Derby împreună cu alți membri ai familiei. Mai târziu va avea loc un concert în afara Palatului Buckingham cu grupul rock reginătrupa pop Duran Duran și cântăreața americană Diana Ross. Sărbătorile se vor încheia duminică, cu petreceri stradale și o paradă prin capitala britanică. /AP, REUTERS, W.POST și NYT

Add Comment