Finala NBA 2022 – Golden State Warriors vs Boston Celtics

Verificați prognoza Jumper Brazilia pregătit despre Golden State Warriors X Boston Celticscare dau startul finalelor NBA joi (02).

Finala NBA 2022 – Golden State Warriors vs Boston Celtics

A venit momentul deciziei. Golden State Warriors, de șase ori în finala NBA în ultimii opt ani, îi înfruntă pe Boston Celtics, de 17 ori campioni, dar care nu au mai disputat titlul din 2010. Începând de joi, cei doi vor decide cine va fi câștigătorul din sezonul 2021-22.

Deși cele două echipe nu erau favorite înainte de începerea campaniei, pe parcurs au depășit adversari mari. În timpul sezonului regulat, Warriors și Celtics au avut multe suișuri și coborâșuri, dar de înțeles pe termen lung. Accidentările, problemele interne și schimburile au schimbat cursul celor două echipe care, joia aceasta, joacă pentru premiul maxim.

În ciuda întregului ghinion al Warriors cu accidentările principalelor jucători de la finala din 2019, echipa se întoarce cu aceeași bază care a câștigat trei titluri: Stephen Curry, Klay Thompson și Draymond Green. Andre Iguodala a plecat, a jucat într-o finală pentru Miami Heat, dar a revenit și face parte din lot, deși are mai puțin timp pe teren. Cu toate acestea, echipa, care a revenit la San Francisco după mai bine de patru decenii, s-a întărit și îi are pe Andrew Wiggins și Jordan Poole ca noi amenințări la adresa adversarilor.

Pe de altă parte, Celtics nu au ajuns întâmplător. Echipa Massachusetts a fost pe locul 11 ​​din Est în ianuarie, dar o serie incredibilă de victorii a schimbat cursul. Multă apărare, dar mult talent ofensiv, mai ales de la Jayson Tatum și Jaylen Brown. Antrenorul Ime Udoka, criticat cândva pentru performanțele sale timpurii și pentru că a arătat cu degetul când s-a plâns de echipă, a întors situația și acum este aclamat.

Meciuri în sezon

Golden State Warriors 1 x 1 Boston Celtics

12/17 – Războinici 111 x 107 Celtics
16/03 – Celtics 110 x 88 Războinici

datele meciurilor

6/2: Boston Celtics v Golden State Warriors – 21:00 (ESPN 2, trupă)
6/5: Boston Celtics v Golden State Warriors – ora 22:00 (ESPN 2, trupă)
08/06: Golden State Warriors v Boston Celtics – ora 22:00 (ESPN 2, trupă)
10/06: Golden State Warriors v Boston Celtics – ora 22:00 (ESPN 2, trupă)
13/06: Boston Celtics v Golden State Warriors – ora 22:00 (ESPN 2, trupa)*
16/06: Golden State Warriors v Boston Celtics – ora 22:00 (ESPN 2, trupa)*
19/06: Boston Celtics v Golden State Warriors – 21:00 (ESPN 2, trupa)*

* Daca este necesar

ori Brasilia

Golden State Warriors (53-29)

Înapoi în finala NBA, Golden State Warriors își doresc al patrulea titlu din nucleul format din Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green și antrenorul principal Steve Kerr. Câștigarea celor de la Boston Celtics marchează al șaptelea triumf al francizei, care a început ca Philadelphia Warriors. Accidentele care au afectat echipa din finala din 2019 par să fi încetat, iar vedetele lor sunt gata să-i înfrunte pe Celtics.

După cum am raportat ieri, Green este termometrul echipei. A jucat 46 de meciuri în 2021-22 și Warriors au câștigat 34 dintre ele (aproape 74% succes), dar când nu a jucat (36 de jocuri), echipa a câștigat 17 (47,2%).

Acum, un motiv de îngrijorare pentru fanii lor.

În zece jocuri în care Curry a fost marcat de Marcus Smart, tricoul 30 are medii de 24,1 puncte, 4,6 pase decisive și 42,2% de succes la triple. Până acum, bine. Cu toate acestea, în 2021-22, apărătorul a făcut doar 36% din loviturile de teren și 33,3% din loviturile de la distanță lungă. Pentru a condimenta lucrurile, Curry a fost accidentat într-o alergare cu Smart în timpul campaniei actuale și lui Kerr nu i-a plăcut deloc. Drept urmare, vedeta a pierdut 12 meciuri și s-a întors pe teren abia, într-un mod limitat, la începutul playoff-uri.

Pe de altă parte, Klay Thompson, care nu a mai jucat în ultimele două sezoane, joacă a șasea finală consecutivă a NBA. Și Thompson nu este înapoi pe teren la un nivel grozav? În mai puțin timp pe teren, a obținut cifre similare cu anul în care a fost accidentat și, în playoff-uria marcat 30 de puncte sau mai mult în trei ocazii.

Echipa de start: Stephen Curry – Klay Thompson – Andrew Wiggins – Draymond Green – Kevon Looney

Boston Celtics (51-31)

De la 11 ianuarie până la 2 aprilie. Boston Celtics a găsit o modalitate de a juca baschet productiv și eficient. În timp ce jucătorii lor nu se apropie de experiența celor de la Golden State Warriors, echipa din Massachusetts nu se mulțumește doar să ia decizia. Deci, nu este o echipă fericită să depășească. Celtics își doresc al 18-lea titlu din istoria lor și vor face orice pentru a-l obține.

Celticii știu că trebuie să-și folosească toate armele pentru a-i învinge pe Warriors în finala NBA. Cu toate acestea, acest lucru nu se va întâmpla numai în talent. Echipa Boston va explora partea fizică, cu multă intensitate defensivă și triple.

Avantajul pe care l-au avut Warriors împotriva Dallas Mavericks în vopsea nu va mai exista împotriva Celtics. Este important de spus, totuși, că centrul Robert Williams nu este în cea mai bună condiție fizică. Leziunea la genunchi, suferită la sfârșitul lunii martie, ar putea fi o problemă. Atâta timp cât e bine, Williams joacă. Dar dacă durerile continuă să-l deranjeze, Ime Udoka ar trebui să-l folosească pe Grant Williams.

Jayson Tatum și Jaylen Brown sunt principalele referințe ofensive, dar Marcus Smart reușește să contribuie. Problema lor principală este însă excesul de erori de atac. În seria împotriva Miami Heat, au totalizat 9,3 cifrele de afaceri pe joc. Doar cei trei. Războinicii nu își cruță de obicei adversarii atunci când fac mai multe greșeli decât propria lor echipă. În sezonul regulat, echipa a câștigat 25 din 34 de jocuri când s-a întâmplat acest lucru, în timp ce era în playoff-uri, adică trei victorii în trei jocuri. Adică, pentru ca Celtics să fie campioni, este necesar să se taie cifrele de afaceri.

Echipa de start: Marcus Smart – Jaylen Brown – Jayson Tatum – Robert Williams (Grant Williams) – Al Horford

Saritori ghici

Potrivit caselor de pariuri, Războinicii sunt ușor favoriți, dar nu vă mirați dacă Celtics ies câștigători. Va fi o serie foarte disputată și nu ar trebui să se încheie cu mai puțin de cinci jocuri. Totuși, pentru că Războinicii au un grup mai obișnuit cu deciziile, Golden State pare să aibă cele mai mari șanse.

Războinici în 7

Abonați-vă la canalul Jumper Brasil de pe Youtube

Toate informațiile NBA sunt pe canalul Jumper Brasil. Analize, statistici și sfaturi. Abonează-te, dar dă like, dar activează notificările pentru a nu pierde niciunul dintre conținutul nostru.

urmareste-l Jumper Brazilia pe rețelele tale de socializare și discută cu noi ce se întâmplă mai bine în NBA:

Instagram
stare de nervozitate
Facebook
grup pe whatsapp
canal pe telegram

Add Comment