Finala CBLOL 2022 are batjocuri, degetul mijlociu, plânsul și RED Tri | laugh out loud

Marea finală a primei împărțiri a Campionatului Brazilian League of Legends (CBLOL) din 2022 a marcat sâmbătă revenirea publicului la principalul eveniment național LoL, cu un duel care a înfruntat paiN Gaming, una dintre cele mai populare organizații de sport din țară, și RED Canids Kalunga, care a devenit de trei ori campioană câștigând cu 3-2. Confruntarea a avut loc la studioul Riot Games din São Paulo și a prezentat cântece și provocări din partea ambilor fani, degetul mijlociu al lui Felipe „brTT” și multe strigăte de victorie și înfrângere.

+ VC Escala: montează selecția primului Split al CBLOL 2022

Întrucât decizia a avut loc în studioul în care au loc meciurile regulate CBLOL, erau doar 140 de locuri disponibile, iar biletele au fost împărțite între toate organizațiile participante la campionat, paiN și RED Canids având cele mai multe bilete de distribuit. A fost loc pentru participarea spectatorilor, purtând uniforme de la alte echipe, precum INTZ, FURIA și Rensga.

+ MSI 2022: a definit grupul de canide roșii

Jucătorii RED Canids sărbătoresc primul titlu Split CBLOL 2022 — Foto: Riot Games

Afară, fanii s-au adunat devreme și au privit echipele ajungând la studio. Au fost scandări, țipete, steaguri și chiar steaguri… Suporterii PaiN au fost cei mai numeroși, cu zeci de oameni care nici măcar nu aveau bilete să intre în studio.

În interior, cei doi suporteri au jucat o bătălie de colțuri – majoritatea adaptate după fanii de fotbal organizați.

— Toată săptămâna, am așteptat, să te văd paiN Gaming, să te văd jucând — au cântat fanii, într-o adaptare după „Nu vreau bani”, de Tim Maia.

CBLOL 2022: fanii paiN Gaming cântă în studio

Înainte de începerea seriei, o piesă de la paiN idols a atras atenția casterului CBLOL Matheus „Mylon”, care a jucat deja pentru organizație și a câștigat titlul celui de-al 2-lea Split din CBLOL 2015 pentru echipă. Fața lui a fost ștampilată pe banner alături de brTT, Gabriel „Kami” și Marcos „CarioK”. Mylon a coborât de la cabina roților să facă o poză cu bannerul lângă fani.

Batjocuri și degetul mijlociu

După ce jucătorii au intrat pe scenă și s-au așezat la computere, cei doi suporteri au început să-și strige numele, la fel ca în fotbal. Personalul de la PaiN a avut cântece mai elaborate pentru fiecare dintre jucători, în timp ce mulțimea de RED Canids a scandat doar numele.

CBLOL 2022: Vezi echipele intră în scena studioului Riot Games

CBLOL 2022: Vezi echipele intră în scena studioului Riot Games

Când brTT, starul brazilian LoL și idolul paiN, s-a așezat în mijlocul audienței pentru a acorda un interviu pentru emisiune, fanii RED Canids nu s-au zgarcit cu provocarea și, într-un colț, l-au numit „retras”. Și-a pierdut cumpătul în interviu la auzul batjocurilor și, după ce le-a încheiat, a ieșit pe o parte și a răsturnat degetul mijlociu în timp ce a auzit mai multe strigăte de „pensionar”.

Pe parcursul serialului nu au lipsit provocările, caracteristice și fanilor fotbalului. Fanii PaiN chiar și-au batjocorit numărul mai mic de fani ai adversarilor strigând că „această mulțime încape în interiorul unui gândac”.

La un moment dat, mulțimea RED Canids a cântat că CarioK, vânătorul lui PaiN, a fost „înclinat”. Ulterior, când vânătorul haitei, Gabriel Vinicius „Aegis”, a făcut o greșeală, fanii paiN au răspuns în natură, numindu-l și pe jucător „tiltado”.

În ciuda provocărilor, nu a existat o atmosferă de ostilitate, iar GE nu a asistat la nicio ceartă între suporterii celor două echipe.

Aegis, de la RED Canids, a fost foarte emoționat în legătură cu câștigarea titlului CBLOL — Foto: Riot Games

În meciul cel mai bun din cinci (md5), RED Canids au ieșit învingători. După ce a început să piardă, a remizat, a suferit cu 2-1 și a căutat din nou un egal, Pachetul a câștigat al cincilea joc și a câștigat titlul. Pe lângă premiul de 100.000 R$, echipa s-a calificat la Mid-Season Invitational (MSI), campionatul internațional de mijloc de sezon al LoL, care anul acesta va avea loc la Busan, Coreea de Sud, în perioada 10-29 mai.

A fost al treilea titlu CBLOL al lui RED Canids, al doilea la rând, după realizările Primului Split din 2017 și celui de-al doilea Split din 2021. Tirajătorul Alexandre „TitaN”, unul dintre liderii lotului, a ajuns la a patra realizare, făcându-l mai mult câștigător decât paiN în sine, adversar în finala de sâmbătă.

— Sunt încă foarte tânăr, mai am multe titluri de câștigat, dar mă concentrez mai mult pe individ și pe echipa noastră în general, pentru că cred că aceasta este consecința muncii pe care o vom face. Mă simt foarte fericit și cu siguranță este îmbucurător”, a declarat TitaN, 21 de ani, într-o conferință de presă.

CBLOL 2022: Urmărește fanii RED sărbătorind la Riot Studios

CBLOL 2022: Urmărește fanii RED sărbătorind la Riot Studios

După realizare, jucătorii RED Canids sărbătoresc între ei și, de asemenea, alături de public, unde erau prieteni, rude și fani. Aegis a fost cea mai emoționantă. Vânătorul, cel mai bun jucător LoL din Brazilia în 2021, a fost ales MVP al finalei și a plâns copios îmbrățișându-și familia. Ulterior, s-a așezat pe podeaua scenei, unde tocmai câștigase al doilea titlu de carieră, și a continuat să plângă, fiind mângâiat de colegii de echipă.

„Am fost foarte fericit când am câștigat pentru că toată lumea juca bine, toată lumea se distra, toată lumea se bucura să se joace din nou. Și toată familia mea a fost aici. A fost cam toate astea împreună. Efortul dă roade”, a explicat Aegis, despre plâns, la o conferință de presă.

+ Aegis își dă dovadă și explică plângând: „Efort răsplătit”

CBLOL 2022: membrii paiN părăsesc studioul CBLOL în uralele mulțimii

CBLOL 2022: membrii paiN părăsesc studioul CBLOL în uralele mulțimii

Pe de altă parte, plânsul era de tristețe. Fanii PaiN au rămas în afara studioului, așteptând jucătorii învinși. Chiar și un grup care nu a intrat în studio s-a întors la ușa stabilimentului pentru a oferi sprijin membrilor echipei.

Primii care au apărut au fost brTT și Kami, doi membri istorici ai paiN, la jumătate de oră după încheierea finalei. S-au întâlnit cu zeci de fani care au vrut să facă poze și să-i salute pe idoli.

Jucătorii și antrenorii au părăsit studioul după 40 de minute de la decizia finală, în aplauzele suporterilor, dar foarte abătuți. Vedeta sud-coreeană Eui-seok „Wizer” a auzit mesaje pozitive în engleză de la fani, în timp ce alții au fost mângâiați și îmbrățișați. Tirajătorul Matheus „Trigo” a fost unul dintre cei mai emoționați.

+ Dionrray citează „tristețe totală” și plâns, dar vede o campanie bună

În urma mișcării, cel GE a insistat cu durere să audă un reprezentant al echipei, iar antrenorul João Pedro „Dionrray” a fost de acord să acorde un interviu. El a lăudat canidele roșii.

— Este foarte greu de evaluat acum, după cinci jocuri. Un joc mereu bine jucat. S-au descurcat bine în pregătirea lor, dar și în meciurile de astăzi, individual și ca echipă. Cred că un factor care a cântărit foarte mult a fost faptul că sunt împreună de mult timp. În momentul de față, ei sunt o echipă mai bună decât noi și au demonstrat asta astăzi. Am avut greșelile noastre și acum este timpul să ne așezăm și să vorbim, fie că este vorba despre seria de azi sau despre greșelile din timpul despărțirii”, a comentat Dionrray.

Antrenorul a subliniat că starea de spirit din echipă era una de „tristețe totală”.

— Tristețe totală. Nu există nicio cale, pierderea este întotdeauna dificilă… Toată lumea era foarte tristă, mulți plângeau. Face parte, nu? Viața de sport pe care am ales-o este să pierdem sau să câștigăm, așa că astăzi, din păcate, am pierdut, dar sunt sigur că ne vom întoarce și vom reveni puternici în viitor.

Câteva minute mai târziu, membrii RED Canids, în momentul în care părăseau studioul, au primit și aplauzele și recunoașterea fanilor paiN care erau încă acolo, într-o frumoasă demonstrație că, în sport, provocarea nu se transformă în ostilitate.

Add Comment