Experții subliniază care școli sunt favorite la titlu și care ar trebui să părăsească elita Carnavalului | Ziua Frunzișului

Grande Rio a fost penultima școală care a defilat în a doua zi a Grupului SpecialCleber Mendes / Agência O Dia

Rio – Urmează verificarea paradelor școlii de samba și în această marți (26) vor fi cunoscuți noii proprietari ai titlurilor de campioni ai Carnavalului de la Rio de Janeiro al Grupo Especial și Sério Ouro. Pentru experții în materie, favoriții pentru a ridica cupa sunt deja aleși.

O preferință dintre aceștia este unanimă: în Grande Rio, școala este cea mai citată să strige „este campion” după calculul notelor. Tricolorul din Caxias a trecut prin bulevard, aplaudând mulțimea care își aștepta cu nerăbdare parada, a cărei temă era „Fala, Majeté! Sete Chaves de Exu”.

Pentru Alberto João, editor executiv al site-ului Carnavalesco, favoritul publicului împărtășește disputa cu alte două școli: Vila Isabel și Viradouro.

“Există un trio care luptă pentru titlul de campioană. Favorita este Grande Rio. A avut o paradă puternică. Cea mai bună din istoria școlii Duque de Caxias. Vila Isabel este foarte aproape de Grande Rio. tributul lui Martinho foarte miscator, greu sa ai ceva de marcat.Al treilea este Viradouro.Cea mai buna parada din prima zi a fost concediata si are conditii totale pentru a intra in aceasta lupta.Favoritismul meu este de la Grande Rio,dar nu ma va mira daca Vila Isabel sau Viradouro sunt campioni”, spune el.

Potrivit lui Leonardo Antan, cercetător carnaval și curator al site-ului Carnavalize, Grande Rio a prezentat o calitate în paradă ca niciodată până acum de către școală și a depășit concurenții.

„Greater Rio a organizat o paradă istorică așa cum am văzut-o rar în Sapucaí, atât din punct de vedere artistic, cât și din punct de vedere simbolic, deoarece a vorbi despre Exu era un strigăt împotriva intoleranței religioase și a răutății culturilor afro-braziliane. Leonardo Bora și Gabriel. Haddad a fost la un nivel înalt. De la trepiedul Comitetului Frontului până la ultima alegorie am văzut un decor vizual foarte îndrăzneț și grandios. Școala a apărat întrebările și a comunicat cu publicul. A fost uluitor și merită primul titlu tricolor de la Caxias” .

Cercetătorul este, de asemenea, ferm în opinia sa despre ce școală părăsește Grupul Special și trece la Seria Gold. Pentru el, São Clemente are o tendință puternică de a retrograda după ce a făcut atâtea greșeli pe Avenue.

„După unsprezece ani în grupul special, São Clemente a făcut multe greșeli primare în parada sa. În ciuda frumosului și emoționant omagiu adus lui Paulo Gustavo, intriga a fost slab dezvoltată și a lăsat de dorit. În ciuda pertinenței și importanței comedianului pentru Cultura braziliană în ultimul deceniu, complotul a urmat o linie de conduită foarte simplistă, care a folosit elemente destul de clișee pentru a-și ghida dezvoltarea.

În Seria Gold, majoritatea experților spun că paradele au fost peste medie și au depășit cu mult așteptările la ceea ce era de așteptat. Cu parade bogate și costume exuberante, aproape toate cluburile au surprins bulevardul. Cu toate acestea, o altă decizie unanimă este luată de specialiști, care sunt vârful de lance a ascensiunii lui Império Serrano. A Verde e Branco de Madureira a adus complotul „Mangangá”.

Pentru Leornardo Antan, favoritismul lui Império Serrano încă dinainte de parade a fost confirmat pe Avenida și școala a reușit să depășească greșelile făcute în anii precedenți. „Defilările din Golden Series au fost peste așteptări, dar favoritismul lui Império Serrano exista deja dinainte de carnaval și ar trebui confirmat. Școala a fost aproape retrogradată în 2020 cu un cortegiu catastrofal și anul acesta ajunge absolut înnoită, gata să lupte pentru titlu. Carnavalul are aceste lucruri. Parada a fost semnată de Leandro Vieira și o samba grozavă, așa că garantează întrebări bune. Totuși, disputa poate fi acerbă, deoarece și União da Ilha a defilat foarte bine”, a spus el.

Anderson Baltar, jurnalist la Rádio Arquibancada, consideră că disputa este acerbă în Seria de Aur. “Cred că lupta este între União da Ilha și Império Serrano. Am crezut că Ilha este mai incitantă, mai răpitoare, dar Império a fost prea tehnic și a făcut un spectacol care a făcut dificilă găsirea defectelor”.

Baltar a comentat și școala de samba care ar putea fi retrogradată din Gold Series. „În ceea ce privește retrogradarea, cred că este între Unidos de Bangu, Unidos da Ponte și Em Cima da Hora. Cum Bangu și Ponte au pierdut zecimi din cauza întârzierii, sunt școli mai dezavantajate, dar Em Cima da Hora a făcut și o paradă. plin de probleme”, a punctat el.

Alberto João a vorbit și despre așteptările sale pentru care școli ar trebui să părăsească Série Ouro și indică, ca și Baltar, Em Cima da Hora ca pariu principal.

“Cred că disputa pentru a rămâne în Seria de Aur este între Em Cima da Hora, Unidos da Ponte și Unidos de Bangu. Em Cima da Hora este cea mai îngrijorătoare. Nu văd alte școli în afară de acestea trei în acest articol. tort împotriva retrogradării”.

.

Add Comment