De ce jucătorii Inter s-au răzvrătit și au boicotat antrenamentele

Miercuri a fost cald la Internacional. Dimineața, lotul de jucători a decis că nu vor intra pe terenul de la CT Parque Gigante la muncă, întrucât mai mulți jucători au avut întârzieri de până la trei luni la plata drepturilor de imagine. Distribuția sa întâlnit cu directorul de fotbal William Thomas, a vorbit și a părăsit locul fără a desfășura activități.

La sfârșitul dimineții a fost chemată conducerea politică. Vicepreședintele de fotbal Emilio Papaléo Zin și președintele, Alessandro Barcellos, au mers la CT, au articulat mișcări financiare și clubul a început un proces care a durat tot restul zilei. Două din cele trei luni datorate au fost plătite.

De asemenea, grupul a fost informat la locul de desfășurare a activităților că ar trebui să se prezinte după-amiaza pentru o întâlnire cu direcția și instruire. Potrivit președintelui Alessandro Barcellos, anularea lucrului de dimineață a avut loc de comun acord.

Dar motivele atitudinii sportivilor creează un mediu departe de a fi ideal și împotriva căruia conducerea clubului intenționează să lucreze în culise.

Conversații, neîncredere și plăți

Mișcarea de anulare a antrenamentului a venit de la liderii grupului. Mijlocașul ofensiv Taison a fost iritat că a fost citat ca organizator al grupului și chiar a acuzat jurnaliștii din CT. De altfel, dorința de a rezolva problema nu a venit doar de la tricoul 7, ci în acțiune comună și cu sprijinul tuturor, chiar și al celor care nu aveau ce să primească.

Reacția extremă a fost generată de contacte nereușite. Comandamentul Colorado și jucătorii au discutat în alte momente, iar termenele stabilite pentru plată nu au fost respectate, potrivit rapoartelor făcute către UOL Sport. Ultima avea să fie la sfârșitul lunii mai.

Ca urmare, grupul a început să nu aibă încredere în următorii pași. Tocmai incertitudinea cu privire la primirea sumelor, care ajung până la urmă la 40% din salariul total al sportivului, a provocat atitudinea.

Lipsa de informații, versiuni diferite

Însuși președintele Barcellos a recunoscut, într-o conferință de presă, că dacă grupul de jucători ar avea informația că o sumă de bani va fi creditată clubului între marți și joi, toate acestea ar putea fi evitate. Absența informațiilor concrete a alimentat neîncrederea deja prezentă în culise.

În plus, grupul de jucători, conform raportului, a fost nemulțumit de veștile pe care le-au văzut în presă și pe rețelele de socializare care au eliminat public orice datorie. De marți, zvonurile despre disputele cu sportivii au fost tratate ca „normale în lumea fotbalului”, sau inexistente.

Lipsă de bani?

În același timp în care Inter își repetă situația financiară grea, tema investițiilor a fost prezentă și în anularea antrenamentelor. După ce a făcut 14 semnări în prima fereastră de transfer al anului, Colorado se pregătește pentru două mișcări robuste: căutarea lui Bruno Méndez și sosirea unui atacant centru.

Apărătorul uruguayan are drepturi stipulate la 6 milioane USD (28,8 milioane R$ la prețul actual) și aparține lui Corinthians. Pentru a adăuga un golgheter în grupă, clubul este dispus să cheltuiască mai mult decât de obicei.

Mai mult, în acest sezon Inter a făcut cea mai mare vânzare din istoria lor. Yuri Alberto a plecat la Zenit, din Rusia, pentru 25 de milioane de euro (128,2 milioane R$ la prețul actual). O mare parte din această sumă a fost deja plătită.

Totodată, clubul susține că avea în buget prognoza de a primi 11,5 milioane de lei drept premiu pentru avansuri în Copa do Brasil. Eliminat de Globo-RN în prima fază, a fost nevoie de doar 1,2 milioane R$.

Un alt punct care cântărește bugetul roșu este plecarea antrenorilor. Având în vedere ultimii doi ani, clubul plătește (sau a plătit) rezilieri cu Miguel Ángel Ramírez, Diego Aguirre și Alexander Medina.

Rezolvat? lucrare pentru Autor

Alessandro Barcellos a considerat problema rezolvată. Pentru el, ceea ce s-a întâmplat a fost „chiar bine” să arate grupului de jucători, cu atâția sosiți de curând, că felul în care se întâmplă lucrurile la club. Tot potrivit reprezentantului, o astfel de situație poate întări relația de încredere cu distribuția.

Cu toate acestea, relația pare să fie departe de a fi ideală, cu plângeri în culise din ambele părți.

Va reveni directorului tehnic, Paulo Autuori, să fie legătura dintre părți și responsabil pentru depășirea problemelor majore. Profesionistul va trebui să expună ambele părți față de cealaltă și să caute o cale comună între interesele clubului și ale sportivilor.

aplauda împotriva grupului

Reflectarea imediată a evenimentelor de ieri s-a petrecut în mulțime. Imediat, rețelele de socializare au arătat că fanii nu sunt de partea sportivilor în perceperea plății. Dacă relația ar fi fost în contradicție de mult timp, fie din cauza absenței obligațiunilor, fie a randamentului mai mic decât se aștepta, acum a câștigat un nou ingredient în cazanul criticilor.

Add Comment