Campioana braziliană Atlético-MG va trebui să plătească pentru fiecare piesă Adidas

Actualul campion brazilian, Atlético-MG și-a depășit recordul istoric pentru vânzarea de tricouri. Au fost vândute peste 400 de mii de unități, un număr care a atras atenția Adidas. La sfârșitul anului trecut, gigantul de articole sportive a încheiat un contract cu Galo pe trei ani și jumătate, valabil de astăzi (1). În acordul care a fost considerat avantajos de Galo, există o clauză care atrage atenția: clubul va trebui să plătească pentru fiecare piesă pe care o folosește.

Tricoul Atlético va fi vândut cu 299,99 R$ în magazine, dar clubul nu va plăti companiei același preț ca și vânzarea către consumator. Consiliul va plăti R$ 50 pentru fiecare unitate. Acest lucru este valabil pentru întreaga ținută, așa că va fi la fel și cu șosetele, pantalonii scurți, paltoanele și tot ce folosesc echipele de fotbal, fie ele de bază sau profesionale, pentru bărbați și femei.

“Trouseau-ul este într-adevăr dedus din valoarea totală a veniturilor, pentru că este un format de afaceri pe care piața îl operează astăzi. Formatele s-au schimbat foarte mult. Ceea ce revine clubului este să gestioneze bine utilizarea trusului. dar astăzi Atlético are această parte a auditului, conformității, care se ocupă de această problemă”, a explicat Leandro Figueiredo, directorul de afaceri al Atlético, către UOL Esporte.

Dar Atlético nu trebuie să scoată bani din buzunare pentru a cumpăra uniformele. Suma este dedusă din ceea ce clubul are dreptul să primească. În cazul lui Galo, nu există o sumă fixă, ci o cotă din vânzarea fiecărui produs. Adidas și Atlético vor face bilanțul la sfârșitul fiecărui sezon pentru a afla cât va trebui să primească clubul. Pe măsură ce Galo vinde sute de mii de tricouri, așteptările la câteva milioane de reale în profit în fiecare sezon.

Schimbul lui Le Coq Sportif, partener atletic între 2019 și 2021, cu Adidas se explică tocmai în puterea de vânzare a companiei germane. În contractul anterior, Galo-ul nu avea nici o valoare fixă, depindea de comercializare la facturare, dar măcar avea trusoul garantat de marca franceză. Întrucât Adidas este un brand în fotbal, Atlético pariază că vânzarea de produse oficiale va crește.

Există câțiva factori care fac placa alvinegra să creadă într-o creștere a veniturilor din echipamente sportive de până la 40%. Adidas revine la Atlético după aproape 40 de ani și a fost o veche dorință a fanilor. Compania va pune la dispoziție o cantitate mai mare de produse care vor fi disponibile în magazine. Vor fi în jur de 40 de articole, dublu față de ceea ce era oferit la momentul Le Coq.

Conform contractului dintre Adidas și Galo, cu cât vinzi mai mult, cu atât clubul va primi mai multe redevențe (procent din vânzările de produse).

“Contractul nostru este eșalonat, în funcție de venituri. Când analizez 2021, am avut un record istoric cu 400.000 de tricouri vândute. Deci, Adidas ne privește cu un aspect foarte diferit. Cu cât produc mai mult, cu atât voi câștiga mai mult. . Contractul pe care îl avem cu Adidas ne pune deja pe un raft cu venituri mai mari. Avem mari așteptări cu rezultatele din acest an”, a adăugat Leandro Figueiredo.

Noile uniforme 1 și 2 ale lui Atlético vor fi lansate vineri, cu încă două lansări programate până în decembrie, ceea ce indică faptul că Galo va avea patru tricouri realizate de Adidas. Modelele care vor fi lansate în următoarele ore au fost deja scurse pe rețelele de socializare și au fost aprobate de majoritatea fanilor.

Cum funcționează în Brazilia

Tricou Atlético-MG pentru deplasare realizat de Adidas

Imagine: Reproducere/Rooster TV

Atlético va fi al cincilea club cu echipament sportiv furnizat de Adidas în fotbalul brazilian. În prezent, compania germană produce și uniforme pentru Flamengo, São Paulo, Internacional și Cruzeiro. Există variații în contracte, în funcție de cantitatea de piese pe care fiecare echipă este capabilă să le vândă. În acest caz, proprietarul celei mai mari aglomerații din țară, Flamengo este cel care are cea mai mare remunerație, pe lângă faptul că are trusoul garantat.

Între valoare fixă, redevențe și trusseau, Rubro-Negro este capabil să câștige peste 70 milioane R$. Cine nu plătește nici piesele pe care le folosesc este São Paulo, dar cifrele sunt mult mai mici decât clubul carioca. Tricolor are, de asemenea, un set de uniforme garantat, primește o sumă minimă de bani și participă la vânzarea produselor.

Contractele lui Cruzeiro și Internacional sunt similare cu cele ale lui Atlético. Mineiros și gauchos plătesc și pentru materialul pe care îl folosesc și nu au o valoare minimă garantată. Facturarea cu echipament sportiv depinde de vânzarea produselor și redevențele cresc în funcție de numărul de tricouri vândute. Cu cât vinzi mai mult, cu atât este mai mare procentul pe care îl primești.

Țesătură nouă în 2023

Flamengo și Inter folosesc tricouri Adidas, dar cu materiale diferite - MIGUEL NORONHA/FUTURA PRESS/FUTURA PRESS/ESTADÃO CONTEÚDO - MIGUEL NORONHA/FUTURA PRESS/FUTURA PRESS/ESTADÃO CONTEÚDO

Flamengo și Inter folosesc tricouri Adidas, dar cu materiale diferite

Imagine: MIGUEL NORONHA/FUTURA PRESS/FUTURA PRESS/ESTADÃO CONTENT

Față de São Paulo, Cruzeiro și Internacional, contractul lui Atlético-MG are un avantaj. Din 2023, jucătorii Galo vor purta tricoul Adidas Authentic, care este de mai bună calitate. Este o țesătură mai ușoară și este folosită în tricourile lui Real Madrid, Bayern Munchen, Arsenal, Juventus și Manchester United, pe lângă echipe mari precum Germania, Argentina și Spania. În America de Sud, doar Boca Juniors, Flamengo și River Plate au această tehnologie. În Brazilia, de exemplu, tricoul lui Fla costă 399,99 R$. Ventilatorul are opțiunea de a cumpăra un model alternativ pentru 299,99 R$.

Celelalte cluburi, europeni, brazilieni sau de oriunde altundeva de pe planetă au tricoul Aeroready. Este o țesătură mai ieftină, iar prețul de vânzare cu amănuntul al fiecărei cămăși este de 299,99 R$. Acesta va fi și materialul atletic în primele luni de contract.

Explicația constă în momentul confecționării uniformelor. Fiind o companie globală cu cluburi răspândite în toată lumea, Adidas închide colecțiile echipelor cu cel puțin un an înainte. În cazul lui Galo, contractul a fost semnat abia la sfârșitul anului 2021, ceea ce a făcut imposibilă producerea uniformelor cu țesătură de cea mai înaltă tehnologie.

Dar, pentru 2023, anul inaugurării MRV Arena, tricourile Atlético-MG vor fi deja din linia Authentic.

Add Comment