Brazilia a învins Coreea de Sud în amical cu două goluri de la Neymar

Echipa braziliană a învins astăzi (2) Coreea de Sud cu 5-1 într-un amical pregătitor pentru Cupa Mondială din Qatar. Golurile de pe stadionul Cupei Mondiale din Seul au fost marcate de Richarlison, Neymar, de două ori din lovituri de departajare, Philippe Coutinho și Gabriel Jesus.

Peste 67.000 de suporteri au participat la deschiderea „Brazil Global Tour”, o serie de meciuri amicale pentru echipa națională din Asia, și l-au aplaudat pe Neymar de la început până la sfârșit. Erou Real Madrid în Liga Campionilor, Vini Jr a fost și el onorat când a intrat pe teren în minutul 25 al reprizei secunde. Ca pregătire pentru Cupă, Tite a văzut un atac și un marcator captivant și performanțe bune de la nume precum Alex Sandro și Fred, dar este posibil să fi fost dezamăgit de performanța experimentaților Thiago Silva și Daniel Alves.

Următoarea provocare a Braziliei este luni (6), împotriva Japoniei. Este bine să setați alarma și mai devreme: mingea se rostogolește la ora 7:20 (ora Braziliei). După acest joc, este abia în septembrie. De asemenea, Coreea de Sud continuă să se pregătească pentru Cupa Mondială și se confruntă cu Chile în aceeași zi 6.

Cel mai bun: Alex Sandro

Alex Sandro contestă marcajul lui Yong Lee în timpul Coreea de Sud x Brazilia într-un amical

Imagine: Chung Sung-Jun/Getty Images

Fundașul stânga a participat practic la toate meciurile periculoase ale echipei din meciul de astăzi. De la golul anulat al lui Thiago Silva până la începutul jocului de poartă al lui Richarlison, până la a suferit cele două penaltyuri care s-au încheiat cu golurile lui Neymar. Tocmai în apelul cu trei tabere și competiție ridicată, sportivul de la Juventus a transmis un mesaj lui Alex Telles și lui Guilherme Arana.

Cel mai rău: Thiago Silva și Daniel Alves

Daniel Alves - Chung Sung-Jun/Getty Images - Chung Sung-Jun/Getty Images

Daniel Alves marchează Heung-min Son în timpul amicalului dintre Coreea de Sud și Brazilia

Imagine: Chung Sung-Jun/Getty Images

Fundașul drept nu a putut să răspundă când a venit timpul să acopere spațiile de pe spate și a suferit din cauza vitezei Coreei de Sud. Fundașul, în schimb, a luat un pivot demn de școală în poarta asiaticilor și tot a dat dovadă de nesiguranță în unele momente ale meciului.

Brazilia face două devreme; dar VAR anulează unul

Richarlison - Lucas Figueiredo/CBF - Lucas Figueiredo/CBF

Richarlison face dansul porumbeilor pentru a sărbători golul marcat de echipa braziliană împotriva Coreei de Sud

Imagine: Lucas Figueiredo/CBF

Echipa braziliană a început într-un ritm frenetic. După două minute, în primul atac, Thiago Silva a profitat de centrarea lui Alex Sandro și a reușit cu capul. Tușierul a luat însă poziție de ofsaid. La scurt timp, la șase, Alex Sandro a făcut din nou un joc grozav pe stânga, a centrat mingea și l-a găsit pe Fred. Mijlocașul a lovit, a văzut mingea deviind spre Richarlison și intră. Este al patrulea gol al lui Pombo în ultimele trei jocuri din selecție.

Thiago Silva ia pivot, iar Coreea egalează

Coreea - Chung Sung-Jun/Getty Images - Chung Sung-Jun/Getty Images

Coreea de Sud sărbătorește golul marcat de Ui Jo Hwang în amicalul cu Brazilia

Imagine: Chung Sung-Jun/Getty Images

După deschiderea scorului, Brazilia a încetinit puțin și a început să nu mai ofere la fel de mult risc Coreei. Gazdele au avut greutăți să creeze, dar au obținut egalitatea într-o mutare peste Thiago Silva. Ui Jo Hwang, un jucător de la Bordeaux, a primit în interiorul suprafeței și a pivotat peste fundaș cu o ușurință extremă. A lovit cu piciorul, l-a învins și pe Weverton și i-a înnebunit pe cei 67.000 de coreeni.

Neymar ia un penalty, dansează și este aplaudat

Neymar - Chung Sung-Jun/Getty Images - Chung Sung-Jun/Getty Images

Neymar aplaudă fanii sud-coreeni în sărbătorirea golului pentru echipa braziliană

Imagine: Chung Sung-Jun/Getty Images

După ce a primit golul, Brazilia a încercat să reacționeze rapid și a primit în scurt timp un penalty. Alex Sandro a fost fault în interiorul suprafeței, arbitrul nu a văzut, dar a fost avertizat de VAR, care este arbitru pentru propria țară. Neymar a mers la bătaie, l-a mutat pe portar și a marcat al 72-lea gol al său cu tricoul naționalei. La sărbătoare, a dansat alături de colegii săi și a fost aplaudat chiar și de mulțimea locală, așa cum a fost toată săptămâna. De asemenea, a întors aplauzele în tribune.

Aproape o reluare a acestei piese a avut loc la începutul reprizei secunde: Tânărul Gwon Kim l-a doborât pe Alex Sandro în zonă, iar arbitrul a acordat penalty după consultarea videoclipului. Neymar a transformat din nou pentru a mări scorul.

Vini Jr aruncă în aer stadionul la intrare

Marcator al golului câștigător al titlului lui Real Madrid în Liga Campionilor, Vini Jr a aruncat în aer stadionul când a mers la marginea terenului pentru a-l înlocui pe Richarlison, în minutul 25 al reprizei secunde. Emoția tribunelor a fost asemănătoare cu ceea ce s-a văzut cu aparițiile lui Neymar și Son pe marele ecran. Jucătorul aflat deja la prima mutare din stânga a încercat un dribling care l-a scos pe suporter de pe scaunul de pe stadionul Cupei Mondiale.

Isus închide drumul și întrerupe postul

Brazilia a transformat finalul jocului într-un tur, schimbând chiar mai mult de jumătate din echipă. Și apoi i-a rămas chiar lui Gabriel Jesus să rupă un post care durase trei ani, de la finala Copa America din 2019. Au fost 19 jocuri pe care le-a jucat fără să lovească plasa cu tricoul galben. Finala bună de la Manchester City s-a reflectat și în selecție.

Fiul și Neymar la același nivel

Neymar - Chung Sung-Jun/Getty Images - Chung Sung-Jun/Getty Images

Neymar în timpul amicalului brazilian împotriva Coreei de Sud: un idol în întreaga lume

Imagine: Chung Sung-Jun/Getty Images

Pe parcursul săptămânii, Neymar a fost foarte căutat de fanii sud-coreeni. În ziua jocului, nebunia pentru brazilian a fost aceeași. Publicul a țipat de fiecare dată când a apărut pe marele ecran și la momentul formației a aplaudat tricoul 10 la același nivel cu Son, un idol local și în urmă cu câteva zile golgheter în Premier League cu 23 de goluri.

scopurile

Richarlison a deschis scorul în cele șase minute din prima repriză pentru Brazilia, dar Coreea de Sud a egalat în minutul 30 cu Ui Jo Hwang. Al doilea gol al echipei vizitatoare a venit dintr-o lovitură de pedeapsă a lui Neymar în minutul 41, iar al treilea a fost la fel, dar în minutul 11 ​​al etapei complementare. Philippe Coutinho a marcat al patrulea gol la scurt timp după intrarea pe teren, în minutul 34. Gabriel Jesus a închis scorul în minutul 47.

FIȘA CU DATE
COREA DE SUD 1 x 5 BRAZILIA

Loc: Stadionul Cupei Mondiale din Seul (Coreea de Sud)
Data/ora: 2 iunie 2022, joi la ora 8:00 (ora Braziliei)
Arbitru: Ryuji Sato (Japonia)
asistenți: Hiroshi Yamauchi și Jun Mihara (amândoi din Japonia)
VAR: Daeyong Kim (Coreea de Sud)
Card galben: Woo Yeoung Jeong (Coreea de Sud)

OBIECTIVE: Richarlison, la 6/1 T (0-1), Ui Jo Hwang, la 30/1 T (1-1), Neymar, la 41/1 T (1-2), Neymar, la 11/2 T (1 -3), Philippe Coutinho, pe 34/2 (1-4), Gabriel Jesus, pe 47/2 (1-5).

COREEA DE SUD: Seung-Gyu Kim; Yong Lee (Woo Young Jung, la 2/16), Young Gwon Kim, Kyung Won Kwon și Chul Hong; Seung-Ho Paik (Moon Hwan Kim, la 16/2Q), In-Beom Hwang, Woo Yeoung Jeong și Heung-min Son; Ui Jo Hwang (Sang Ho Na, pe 25/2) și Hee Chan Hwang (Chang Hoon Kwon, pe 39/2). Tehnician: Paulo Bento.

BRAZILIA: Weverton; Daniel Alves, Marquinhos, Thiago Silva și Alex Sandro; Casemiro (Fabinho, pe 25/2), Fred (Bruno Guimarães, pe 36/2) și Lucas Paquetá (Matheus Cunha, pe 36/2); Raphinha (Gabriel Jesus, la 32/2º), Richarlison (Vini Jr, la 25/2º) și Neymar (Philippe Coutinho, la 32/2º). Tehnician: Titus.

Add Comment