Bănuială NBA: Războinicii au un favoritism larg împotriva Celtics | nba

În sfârșit a sosit momentul. Golden State Warriors și Boston Celtics deschid finala NBA joi, la ora 22, la Chase Center din San Francisco (SUA). Într-o altă decizie, Stephen Curry, Clay Thompson, Draymond Green și lotul condus de antrenorul Steve Kerr încearcă să mai adune un titlu împotriva unei echipe care, din 2010, nu știa cum este să se apropie de cupă.

Înainte ca mingea să urce, GE a căutat experți în domeniu pentru a evalua seria finală. La eveniment au participat naratori, comentatori, producători și editori bănuială NBA și și-au dat părerile asupra seriei decisive. Și, în unanimitate, Golden State Warriors au fost aleși ca viitor campion, potrivit ghicitorilor.

Everaldo Marques, povestitor
Ghici: Războinici 4 x 2 Celtics

– Seria va fi mai echilibrată decât mi-am imaginat inițial, dar Războinicii vor câștiga. Are cea mai bună echipă, cea mai profundă distribuție, mai multe opțiuni de la bancă. Până când cele doua unități ajung pe teren, Golden State este mai bine deservit în acest sens. În plus, sunt Splash Brothers și Poole pentru triple. Dar ceea ce va decide seria nu va fi asta, ci va fi adâncimea mai mare a băncii. Boston îl are pe tipul care trece prin cel mai bun moment din această serie, care este Tatum. Dar o echipă care are Curry și THompson, nu ne putem îndoi niciodată. Războinicii vor câștiga în șase: 4-2.

Marcelinho Machado, comentator
Ghici: Războinici 4 x 3 Celtics

– Există un mare echilibru între aceste echipe. Ei sunt cele mai bune două apărări după clasamentul sezonului regulat. Boston sosește cu o plimbare foarte grea, trecând prin echipe importante, precum campioana apărătoare, Milwalkee Bucks, a „măturat” Brooklyn, a învins Miami în ultima minge. Golden State a avut o cale mai netedă, excluzând Memphis. În acest moment, experiența cântărește mult în favoarea Golden State. Este singurul neînvins acasă în playoff. Boston este foarte bun ca vizitator, dar și Golden Sante: au o victorie în ultimele 26 de playoff. Cel puțin o victorie în deplasare, ceea ce arată că echipa știe calea către realizări. Atacul GS este divizat. Are stele, dar, deoarece mișcarea este constantă, face loc tuturor să se joace, precum Looney, Poole, Wiggins. Cu un mic avantaj, văd favoritismul Golden State în șapte jocuri.

Campionii Conferinței de Vest, Warriors s-au calificat pentru finala NBA — Foto: Thearon W. Henderson/Getty Images

Luiz Carlos Jr., povestitor
Ghici: Războinici 4 x 2 Celtics

Va fi un duel foarte interesant, cu un atac foarte puternic de la Golden State împotriva unei apărări foarte bune. Golden State este mai odihnit, a avut mai mult timp pentru finală și are obișnuit să decidă un trio – format din Curry, Thompson și Green. Munca antrenorului celor de la Boston Celtics, Ime Udoka, a crescut de-a lungul sezonului, dar cred că Golden State câștigă cu 4-2.

hortensie, comentator
Ghici: Războinici 4 x 2 Celtics

– Sunt două echipe foarte puternice, este greu de spus „aceasta echipă va câștiga”. Va depinde de stele. Boston se bazează foarte mult pe Tatum, în timp ce Golden State se bazează pe Curry. Dacă ambele sunt bune, jocul va fi excepțional. Cred în a doua unitate a lui Golden State, care este puțin mai bună decât a lui Boston. Tatum are Brown și Williams, dar Curry se bazează pe Thompson și Green. Acești doi sunt foarte puternici, pot ajuta foarte mult. Un lucru în care cred este greutatea cămășii. Golden State are experiență, e obișnuit să joace finale. Asta conteaza putin. Într-o competiție acerbă, detaliile fac diferența. Și a fi obișnuit cu această presiune finală contează un punct în favoarea lui Golden State. Ca fan baschet, mă aștept să fie șapte meciuri. Am pariat pe Golden State, dar nu prea sus (râde).

Stephen Curry este vedeta principală a Războinicilor – Foto: Getty Images

Luiz Prota, povestitor
Pronostic: Warriors 4-2 Celtics

Boston Celtics au cea mai bună apărare în playoff. În ciuda acestui fapt, este greu de imaginat că va avea antidotul la mingea mică, ritmul și atacul la distanță al Războinicilor. Experiența de a câștiga jucători precum Curry, Klay și Green va fi un factor decisiv. Pentru capacitatea lor de a se adapta la provocările adversarilor arătate în playoff, Boston Celtics încă mai pot câștiga două jocuri din serie, dar jocul în prima finală poate fi prea greu pentru această echipă care își construiește carapacea.

Jader Rocha, povestitor
Ghici: Războinici 4 x 2 Celtics

Este o echipă mult mai experimentată în finala NBA. Jucătorii obișnuiți cu acest tip de joc și mediu. Se confruntă cu franciza care a câștigat Liga de cele mai multe ori, dar care cu grupa actuală nu a trăit încă o astfel de situație. Îmi imaginez că experiența cântărește în favoarea Statului de Aur.

Raphael Roque, editor al ge
Ghici: Războinici 4 x 2 Celtics

Într-un duel de apărări foarte puternice, puterea ofensivă a Golden State Warriors – pe lângă marea experiență a acestei echipe în Finalele NBA – va face diferența. Stephen Curry, Green, Klay Thompson, Andre Iguodala, Steve Kerr… Ei cunosc drumul.

Pedro Maia, comentator
Ghici: Războinici 4 x 3 Celtics

Se asteapta o finala echilibrata, dar Golden State este favorita pentru a avea cel mai bun jucator pe teren si in principal pentru factorul experienta. Echipa californiană are o distribuție de susținere foarte de încredere, pe lângă dinamismul ofensiv necesar pentru a doborî puternica apărare a echipei comandate de Ime Udoka. Golden State 4 la 3.

Bernardo Calil, editor al ge
Ghici: Războinici 4 x 3 Celtics

Războinicii au o listă mai mare și mai multă capacitate de a face ajustări. Apărările sunt egale, dar ofensiva celor de la Celtics este doar a opta cea mai eficientă în playoff, prea dependentă de Tatum și Brown. Golden State este neînvins acasă și de obicei câștigă cel puțin una în deplasare. Celticii au depășit provocări enorme pentru a ajunge în finală. Problema fizică poate fi un factor.

Clay Thompson speră să mai pună un titlu pe raftul său — Foto: Getty Images

Guilherme Roseguini, reporter
Ghici: Războinici 4 x 2 Celtics

Există echilibru pentru toate părțile în această confruntare. Apărare solidă – prima dată când cele mai eficiente două apărări din NBA s-au întâlnit în finală de la Chicago și Seattle, în 1996. Există Boston care se impune în deplasare, Golden State neînvins în dominația lor în playoff. Jucători decisivi în a patra perioadă la ambele echipe. În cele din urmă, experiența finală cântărește în favoarea lui Golden State.

Camilo Pinheiro Machado, producător
Ghici: Războinici 4 x 2 Celtics

Va fi duelul puternicei atacuri a lui Golden State împotriva apărării necruțătoare a Bostonului. Dinamica ofensivă a celor de la Celtics va ghida seria și ajustările joc cu meci. Kerr ar putea încerca să destabilizeze puternic patinoarul celtic, poate cu formațiuni mai ușoare, forțând ajustarea formației pe partea cealaltă. Pentru sincronizare și experiență în momentele decisive, Curry și compania sunt favoriți.

Marcio Meneghini, povestitor
Pronostic: Warriors 4 x 1 Celtics

Când Golden State pornește acea „cheie mică”, este greu să te abții – cei trei campioni par să se fi trezit definitiv. Echipa lui Kerr a avut din nou acea dorință de a trece peste când adversarul își pierde concentrarea pentru câteva momente. Pe de altă parte, vedem un Celtics care fluctuează foarte mult de la un meci la altul, sau chiar de la un sfert la altul. Și, poate, cel mai important punct este experiența acestui grup de Războinici, care s-au confruntat deja cu multe momente decisive și cunosc bine drumul către titlu. Îmi place foarte mult fraza lui Rudy Tomjanovich, antrenor care a câștigat de două ori cu Rockets în anii 90: „Nu subestima niciodată inima unui campion” (a spus asta la scurt timp după ce a câștigat al doilea titlu consecutiv NBA, împotriva unui Orlando Magic considerat de mulți, dar care nu avea experienţă în finale).

Claudio Uchoa, povestitor
Ghici: Războinici 4 x 2 Celtics

Experiența în finală, refacerea fizică a trio-ului Curry-Thompson-Green, jucătorii de susținere și o perioadă mai lungă de odihnă decât rivalii le conferă favoritism celor de la Golden State Warriors.

Henrique Guidi, povestitor
Ghici: Războinici 4 x 2 Celtics

În ciuda echipei bune a lui Boston, a unei apărări mai bune și a unei mulțimi pasionate, cred că Războinicii au mai multe arme ofensive și îi pot anula și pe Tatum și co. Banca Warriors a jucat bine, alți jucători sunt într-o formă excelentă (Jordan Poole este un bun exemplu) și este o echipă foarte obișnuită cu finalele.

Add Comment