защо е важно да се измерва налягането?

Отговорете бързо, без да мигате: знаете ли какво е кръвното Ви налягане? Кога за последен път направихте измерването? В Националния ден за превенция и борба с артериалната хипертония, отбелязван днес, ние се възползваме от възможността да алармираме колко е важно да имаме актуални отговорите на тези въпроси.

Здравният проблем, известен като високо кръвно налягане, е тих, без симптоми и се свързва с 45% от смъртните случаи от сърдечно-съдови заболявания в Бразилия, около 400 000 годишно, според Socesp (Sociedade de Cardiologia do Estado de São Paulo).

Смята се, че 25% от бразилците са хипертоници. След 60-годишна възраст този процент е около 65%, като преобладава сред жените.

Има няколко последствия за тялото, когато кръвното налягане е над прага, считан за здравословен. Освен сърцето могат да бъдат засегнати например мозъкът и бъбреците. Артериалната хипертония е един от основните рискови фактори за инсулт (мозъчносъдов инцидент) и може да доведе до когнитивен спад, с промени в паметта, концентрацията и разсъжденията.

Най-добрият начин да избегнете всички тези злини е да се предотвратите сами, с медицински съвети и да поддържате навика да измервате кръвното налягане. Някои аксесоари могат да се използват у дома, за да се провери дали всичко е наред, особено ако хипертонията се установи при рутинни консултации.

По-долу разгледайте селекция от продукти, които да имате под ръка:

Апарат за кръвно налягане Elite+ за ръка – Omron

Цена: BRL 299*

Изображение: Разкриване

Покупка

Продуктът има предварително оформен маншет, който осигурява по-точно измерване на кръвта, според производителя, намалявайки възможните грешки. Мониторът може да установи дали маншетът е поставен правилно. Уредът има функция за запис на средното кръвно налягане сутрин и може да съхранява стойностите до осем седмици.

Цифров апарат за кръвно налягане на китката Hc075 – Мултилазер

Цена: 99,90 BRL*

Цифров пулсов монитор за кръвно налягане Hc075 - Мултилазер - Разкриване - Разкриване
Изображение: Разкриване

Покупка

При работа с батерии този продукт има максимална прецизност, според производителя, тъй като всяка единица се тества индивидуално, преди да бъде пусната в продажба. Аксесоарът има функция за откриване на сърдечна аритмия и може да съхранява последните 60 измервания.

Kd-558 апарат за кръвно налягане за ръка – Techline

Цена: 179,90 BRL*

Kd-558 Монитор за кръвно налягане на ръката - Techline - Разкриване - Разкриване
Изображение: Разкриване

Покупка

С памет за съхраняване на до 120 измервания, този монитор открива и сърдечна аритмия, като резултатите се представят отделно на екрана на устройството. Освен това продуктът има бутон за включване и изключване, което улеснява боравене с него.

Gp400 китчен цифров уред за кръвно налягане – Gtech

Цена: 109,90 BRL*

Цифров пулсов уред за кръвно налягане Gp400 - Gtech - Разкриване - Разкриване
Изображение: Разкриване

Покупка

Със система, която отчита кръвното налягане през китката, маншетът има обиколка между 13 сантиметра и 20 сантиметра и може да се използва от хора с различни типове тяло. Монитора работи с батерии и има печат Inmetro и регистрация с Anvisa.

Автоматично цифрово устройство за натиск на китката BSP21 – Premium

Цена: от 104,77 BRL до 83,68 BRL* (20% отстъпка)

Автоматично цифрово устройство за налягане на китката, BSP21 - Premium - Разкриване - Разкриване
Изображение: Разкриване

Покупка

С индикатор за сърдечна аритмия, този монитор съхранява последните три измервания и има графика, която показва нивото на хипертония на тези, които използват уреда. Струва си да знаете, че продуктът работи на батерия. Маншетът за китката е с размери между 13,5 см и 21,5 см.

Автоматичен цифров уред за измерване на налягане B699 – Hamy Presentes

Цена: 154,10 BRL*

Автоматично цифрово устройство за измерване на налягане Arm B699 - Hamy Presentes - Разкриване - Разкриване
Изображение: Разкриване

Покупка

С памет за 120 резултата с час и дата на измерване, този монитор открива и сърдечна аритмия. Според производителя, точността на устройството е доказана по протоколите, изисквани от Inmetro. Маншетът му се регулира и достига до изключително голям размер.

Цифров апарат за кръвно налягане на китката – PA MED

Цена: 139,99 BRL*

Цифров пулсов уред за кръвно налягане - G-tech - Разкриване - Разкриване
Изображение: Разкриване

Покупка

Считан за високоточно оборудване, според производителя, продуктът има функцията да запаметява до 60 измервания, открива неправилен импулс, има предупреждение за изтощена батерия и показва датата и часа. Устройството работи на батерии и има до 5 години гаранция срещу производствени дефекти.

Настолен монитор за налягане на рамото Geratherm

Цена: 249,90 BRL*

Geratherm настолен монитор за налягане на рамото - GERATHERM - Разкриване - Разкриване
Изображение: Разкриване

Покупка

Това устройство предлага резултата от измерването за 27 секунди, според производителя. Маншетът му автоматично се надува и изпуска. Аксесоарът има капацитет да запомни до 85 измервания на налягането, с дата и час. Продуктът трябва да се използва с батерия или батерия.

Съвет: обикновено пазарувате ли онлайн? Абонирането за Amazon Prime може да бъде добра алтернатива. С първия месец на безплатна пробна версия и след това само за 9,90 R$, имате безплатна и бърза доставка за няколко покупки навсякъде в Бразилия.

* Цените и списъкът бяха проверени на 25 април 2022 г., за да актуализираме тази история. Възможно е те да варират във времето.

UOL може да получи част от продажбите чрез връзките, препоръчани в това съдържание. Цените и офертите в магазините не влияят на редакционните критерии за подбор.

Add Comment